Genel

3. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi 6-8 Kasım 2014 'te!

3. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi, 6 - 8 Kasım 2014 tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenecek. Kongre ülkedeki, proje ve yapım yönetimi alanında çalışan tüm araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.


Kongresi 6-8 kasım da yapılacak Kongrenin amacı; proje ve yapım yönetimi alanında çalışan akademisyenler ile, kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki profesyonelleri bir araya getirerek, bu alanda yapılmış güncel araştırma bulgularının paylaşılmasını ve geleceğe yönelik bilgi alışverişinde bulunulmasını sağlamak. 

Bu sayede; akademi ve sanayi arasında etkileşim sağlanması, disiplinlerarası iletişimin arttırılması ve ulusal işbirliğinin teşvik edilmesi hedeflenmekte. Kongre kapsamında, proje ve yapım yönetimi alanındaki mevcut uygulamaların iyileştirilmesi ve önerilecek yeni uygulamaların paylaşılması için, üniversiteler ile sanayi ve kamu kuruluşları arasında bilimsel bir tartışma platformunun oluşturulması planlanmakta. 

Ayrıca, proje ve yapım yönetimi alanında lisansüstü eğitimini sürdüren yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, çalışma konularını tanıtabilecekleri ve ön bulgularını tartışabilecekleri oturumların yapılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda, sunulan bildiriler arasından seçilecek olan bir bildirinin sahibine "Genç Araştırmacı" ödülü verilecek. 

Buna ek olarak işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bildiri sunan araştırmacılar arasından seçilecek olan bir kişiye de Doç. Dr. Uğur Müngen özel ödül verilecek. 

KONGRENİN KONU BAŞLIKLARI 

Proje Yönetimi : Planlama, Maliyet, kalite Yönetimi, Risk Yönetimi, Uluslararası İnşaat Projelerinin Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Değer Yönetimi, İşgücü Verimliliği, Yalın İnşaat, Şirket Yönetimi : Stratejik Planlama ve Yönetim, Rekabet Stratejileri, Stratejik Ortaklıklar, İnovasyon Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Bilgi ve İletişim Yönetimi, Kurumsal Kaynak Yönetimi, Pazarlama, Performans Yönetimi, Şirket Kültürü, Büro Yönetimi, Kurumsallaşma, Talep Yönetimi, Afet Yönetimi. 

Yapım Yöntemleri : Yapım Yöntemleri, Yapım Teknolojileri, Şantiye Dışı Üretim, Tasarım Yönetimi, Malzeme Yönetimi. 

Bilgi Teknolojileri : Otomasyon, Bina Bilgi Modelleri (BIM), Karar Destek Sistemleri, Çok Boyutlu Modelleme, Bilgisayar Uygulamaları, Web Tabanlı Proje Yönetimi, Kaynak ve Maliyet Planlamasında Yeni Araçlar ve Algoritmalar, İnşaat Sektöründe Yapay Zeka Uygulamaları. 

Finansal Yönetim : Proje Finansman Modelleri, Maliyet Tahmini, Mühendislik Ekonomisi, Muhasebe, Yapılabilirlik Çalışmaları. 

Hukuksal Konular: Sözleşme Yönetimi, Anlaşmazlıklar Yasal Mevzuat, Yapım İhaleleri. 

Sürdürülebilirlik : Sürdürülebilir Çevre, Yeşil Tasarım, Temiz Üretim, Çevre Yönetim Sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Akıllı Binalar, İnşaat Atıklarının Geri Dönüşümü Sürdürülebilir İnşaat Metotları ve Teknolojisi. 

Sektör Araştırmaları ; Makro-Ekonomik Analiz, Sektör Analizi, Etki Analizi, ÜniversiteSanayi İşbirliği, Teknoloji ve Bilgi Transferi Modelleri. 

Eğitim : Yapım Yönetimi Eğitimi, Hayat Boyu Eğitim, Uzaktan Eğitim, Mesleki Eğitim, İşçi Eğitimi, Etik. 

Şantiye Yönetimi ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği : Şantiye Yönetimi, İş Makineleri, Depo Yönetimi, Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, İş Kazaları, İş Güvenliğinde Kişisel Koruyucu Donanımlar, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatı, İşçilerin Eğitimi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Denetimi. 


Antalya Akdeniz Güncel