İş Fırsatları

30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? 10 bin polis alımı 2023 ne zaman? 10 bin polis alımı şartları nelerdir?

POMEM başvuruları gündemde yer alıyor. POMEM başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla beraber araştırmalar hız kazandı. Peki 30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? İşte detaylar!Dönem POMEM başvuruları başladı mı? sorusu yanıt arıyor

POMEM başvuru tarihi ne zaman, 30. Dönem POMEM başvuruları başladı mı? sorusu yanıt arıyor. Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 bin polis alımı yapılacağı açıklandı.

30. Dönem POMEM başvuru şartlarını yerine getiren adaylar, başvuruda bulunabilecek. İşte 30. Dönem POMEM başvurularına dair merak edilenler…

30. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILIR?

30. Dönem POMEM başvuru yapacak olan adaylar; 1 ile 19 Mayıs 2023 tarihlerinde POMEM’in web sitesi üzerinden e-devlet şifresi ile son başvuru tarihi olarak belirtilen 19 Mayıs 2023 saat 17.00’ ye kadar ön başvurularda bulunulabilir.

Ön başvurusu alınacak olan erkek ve kadın adaylar olacak şekilde en yüksek puandan en düşük puana doğru bir sıralanacak ve o dönem için alınacak olan erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday bizzat kendisi, müracaatta bulunulup çağrılmaktadır. Şehit ve vazife malulü eş ya da çocuklar bu hüküm içerisinde uygulanmaz.” hükmü bulunmaktadır.

Şehit ve vazife malulü eş ve çocukları bu hükme bağlı olmak kaydıyla ön başvurular yapılacak ve sınav ücreti ödenmeyecektir. POMEM Giriş Sınavlarına katılacak olan hak kazanmış olanlar için ise başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının kendi internet sitesi adresi üzerinden duyuruda bulunulacak.

30. DÖNEM POMEM KONTENJANLARI!

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları şu şartları yerine getirmelidirler;