Ekonomi

30 gün içinde başvuru yapana her ay 8.000 TL! Bu tarihe dikkat!.. Sakın ihmal etmeyin

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kurulan iş ve işçi bulma kurumu İŞKUR, koşulları yerine getirenlere 8000 TL ödeme yapıyor. Her ay yapılacak olan bu ödemeden faydalanmak için gereken şartlar nedir merak edenler haberimizi mutlaka okuyun. 'İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLEN YARDIMLARIN MİKTARLARI' 2023 senesine  merhaba diyebilmek için ülkemizde yeni bir senenin gelmesiyle birlikte gelirler de yükselme başladı

2023 Ocak ayının bitmesine az kala zamlı maaşlar beklenirken, İŞKUR aracılığı ile işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı olarak 4 bin 3-8 bin TL arası ödeme yapıyor.

'İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLEN YARDIMLARIN MİKTARLARI'

2023 senesine  merhaba diyebilmek için ülkemizde yeni bir senenin gelmesiyle birlikte gelirler de yükselme başladı. İhtiyaç sahiplerinin ekonomilerini rahatlatacak, her ay yatacak ödemeler için İşsizlik Kurumu (İŞKUR) bu sene de yardım ödemelerinin miktarını arttırdı. 2023 Ocak ayının sonlarına yaklaştıkça zamlı maaşlar 
beklenirken öteki yardım ödeneklerinin de hesaplara yatması bekleniyor. İşsizlik maaşının en alt meblağı 4 bin 3 TL iken en tavan mablağı 8 bin TL olarak tespit edildi.

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin evvela İşsizlik Sigortası primi ödemiş olmak ve son üç sene içinde en az 4 ay hizmet akdine tabi olmak gerekiyor. İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların hizmet akdinin feshinin akabinde 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvurması şartı var. İşsizlik parası alanlara aynı zamanda meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi de veriliyor. İŞKUR’un bu hususta göstermiş olduğu hassasiyet, sosyal devlet anlayışının en önemli fonksiyonlarından birisidir.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsizlik maaşı, işsiz olan bir kişinin tespit edilen aylar içerisinde devlet aracılığı ile desteklenmesidir. İşsizlik maaşı miktarı ülkeden ülkeye farklılık gösterir ve genellikle işveren tarafından yapılan işsizlik sigortası primleri ve devlet yardımlarından finanse edilir.

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALIR?

İşsizlik maaşı, belirli şartların yerine getirilmesi halinde, işsiz kalan ve işsizlik sigortası yapan kişilere verilir. Bunlar arasında şunlar yer alabilir:

İşsiz kalan ve iş arama şartlarını yerine getiren kişiler

İşsizliğin geçici olduğu durumlarda işten çıkarılanlar

İşveren tarafından belirli bir süre için çalışma sözleşmesinin sonlandırılması durumunda

Her ülkenin işsizlik maaşı verme şartları farklı olabilir, 

Olmaz olmaz demeyin.. yaptılar oldu! Kış mevsimini ısınarak geçireceksiniz! Faturaları nasıl ödeyeceğim derdi bitti

BİM'den bir bomba indirim daha! Bu fiyatlar aklınızı başınızdan alacak! Acele edin fırsatı kaçırmayın

Anneler bu haberi okuduktan sonra havalara uçacak! Devlet tam tamına 375 Euro veriyor! Bu para ilaç gibi gelecek