Kent Haberleri

300 bin TL cezayla ikinci el araç satışında fırsatçılara darbe!

Ticaret Bakanlığı, son açıklamasında ilan sitelerinde araç fiyatlarının yanıltıcı şekilde sunulduğunu ve güncellendiğini tespit ettiğini duyurdu. Bakanlık, "İlan sitelerinde, araç fiyatlarının sıfır atılarak yanıltıcı şekilde girildiği veya güncellendiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satış ilanlarında tüketicileri aldatmaya yönelik "sıfır atarak" fiyatlandırma yapıldığına dikkat çekerek bir uyarı yayımladı.

Bakanlık, "İlan sitelerinde, araç fiyatlarının sıfır atılarak yanıltıcı şekilde girildiği veya güncellendiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.

 

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların üretici tarafından tavsiye edilen liste fiyatının üzerinde bir fiyatla ilanlarda satışa sunulmasına yönelik kısıtlamaların getirildiğini hatırlatarak, bu düzenlemeyi yanıltıcı ve gerçeklikten uzak ilanlarla atlatmaya çalışan kişilere idari para cezası uygulanabileceğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyatla ilanlarda pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirildiği ifade edildi.

Bu düzenlemeye aykırı her bir ilanın, Bakanlık tarafından kabul edilmeyeceği ve ilan sahipleri hakkında ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabileceği vurgulandı.

Düzenlemenin yayımlanmasının ardından, ilan sitelerinde araç fiyatlarının sıfır atılarak yanıltıcı bir şekilde girildiği veya güncellendiği tespit edildiği belirtildi ve sosyal medyada bu tür ilanlara ilişkin haberlerin Bakanlığa ulaştığı da ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da kısıtlama kapsamında değerlendirilecek ve ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur. Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir."

Aile Destek ödemeleri uzatıldı mı? Aile Destek Paketi devam edecek mi? Temmuz 2023 Aile Destek ödemeleri!
İş Bankası'ndan müjde: Petrol Ofisi'nde MaxiPuan kazanma fırsatı!
Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!