Otomobil

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıfır km'de otomobil pazarı bir nebze olsun hareketlilik kazandı. 300 bin TL'lik en ucuz elektrikli otomobilde Türkiye'de satışa çıktı. İşte detaylar... Hem çevreye verilen zararları azaltmak için hem de ucuz yakıt açısından faydalı görülen elektrikli otomobiller araştırılmaya devam ediyor

Son dönemde özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada elektrikli otomobillere ilgi çoğaldı. Hem çevreye verilen zararları azaltmak için hem de ucuz yakıt açısından faydalı görülen elektrikli otomobiller araştırılmaya devam ediyor. Türkiye de üretimine başladığı ve yakında yollara çıkacak olan TOGG'la bu pazarda güçlü bir şekilde yer almaya hazırlanıyor.

Elektrikli otomobil piyasasını oldukça canlandıracak yeni bir elektrikli araç daha Türkiye piyasasına girmeye hazırlanıyor. İşte 300 bin liraya satılması beklenen o elektrikli otomobil...

Chery, geçtiğimiz senelerde Türkiye pazarından çekilmişti. Fakat marka yeniden Türkiye'ye dönme kararı aldı. Elektrikli otomobilEQ1 ile Türkiye pazarına tekrardan giriş yapacak olan Chery’nin ne zaman piyasaya giriş yapacağı ve ne kadara satılacağı merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş sona erdi. Chery’nin Türkiye'ye giriş tarihi ve elektrikli otomobilEQ1'in fiyatı belli oldu.

Türkiye’de satışa sunacağı ilk elektrikli otomobili olan EQ1 için hazırlıklarına devam eden Chery’nin yüzde 54’lük ek vergiye takılacak olmasına karşın en uygun fiyata sahip elektrikli model olacağının sinyallerini Chery Türkiye’nin Başkan Yardımcısı Ahu Turan verdi.
 

Peki Chery EQ1 Türkiye’ye ne zaman gelecek? Elektrikli Chery EQ1’in fiyatı kaç TL olacak?

 

İşte Chery EQ1 Türkiye fiyatı…

 

Chery markasının Türkiye’ye gelecek ilk otomobilinin mini sınıf bir araç olan EQ1 olacağını açıklayan Turan, katıldığı bir programda 15 bin satış hedefi koyduklarını açıkladı. 

Yakında “Omoda 5”, “Tiggo7 Pro” ve “Tiggo8 Pro” modellerini de Türkiye pazarına sokacak olan Chery, yıl sonuna doğru ilk satışları gerçekleştirmeye başlayacak.

Motorda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen Avrupa’ya uygun olması açısından farklı beygir gücüne sahip gibi göründüğünü belirten Turan, deprem sebebiyle bayilerdeki hazırlıkların ertelenmiş olduğunun söyledi. Turan’dan fiyata ilgili de açıklama geldi.

Chery’nin Türkiye’nin potansiyeline inandığını vurgulayan Turan, Chery EQ1’in globalde 10.500 dolara satıldığını bildirdi. Türkiye fiyatı için henüz netleşmemiş olan otomobile ilişkin röportajda; “Sene sonunda gelirse yüzde 54 ek vergiye rağmen en ucuz elektrikli otomobil olur. Fiyat 300-350 bin TL arasında olursa bence güzel iş yapar”  denildi. 

Chery EQ1’in 301 km menzilli bulunuyor.  41 beygir gücü ve 120 Nm torka sahip olan otomobilde yüzde 30’dan yüzde 80’e şarj, sadce 30 dakikada gerçekleşiyor.

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Toyota'dan Nisan sürprizi! Bakın 2023 model Toyota Hilux kaç liraya satılıyor? Şaşırtan detay...

Huawei EV teknolojileri Landian E5 SUV’da! İşte Landian E5 SUV’un özellikleri...