31 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!
Uygun fiyata konut sahibi olmak isteyenlerin gözü bankalar tarafından satışa çıkarılan konutlara çevrildi. Peki bankalardan nasıl konut alınır?
Ucuz fiyata konut sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş bankaların satışa sunduğu konutları takip ediyor. Takvim'de yer alan habere göre, bankaların satışa çıkardığı konutlar çok uygun fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Bankaların ihale ve açık artırma usulüyle satışa çıkardığı bu konutlar bankaların internet sitesi üzerinden rahatlıkla takip edilebiliyor.
Borçlu olan kişilerin ödemedikleri borçlarına karşılık olarak el konulan bu konutlar, konut almak isyenler için oldukça uygun fiyatlarla satılıyor.
BANKADAN NASIL GAYRİMENKUL ALINIR?
Bankalardan konut alırken dikkat edilmesi gerekenlere bakıldığında öncelikle belirtilmesi gereken ev sahibinin ipoteklerini birkaç ay ödemediğidir. Eğer gayrimenkul sahibi bankaya borcunu veremediyse de konut ihaleye çıkarılmıştır.
Bankadan çektiği konut kredisini ödemeyen kişi gayrimenkulü daha önceden imza attığı üzere kredi çekmiş olduğu bankaya verir. Banka o kişinin borcunu konutu satarak tahsil etmiş oldu. Satışa çıkarılan konutun değeri borçtan daha düşük olduğu için ev de daha uygun fiyattan alıcı bulmuş olur.
BANKALARDAN GAYRİMENKUL ALMANIN AVANTAJLARI NEDİR?
-Arada emlakçı olmadığı için komisyon ödenmez. Böylece fiyat daha düşük olur.
-Gayrimenkullerin değeri objektif piyasa koşullarınca belirlenir.
-Konutun en çabuk satılma değeri üzerinden tespitler gerçekleştirilir.
-Gayrimenkul tam metrekaresinden satışa çıkar.
-Vergi borcu bulunmaz.
-Yasal sorunlar yaşanmaz.
-Sizden KDV alınmaz.
BANKALARDAN GAYRİMENKUL ALMANIN DEZ AVANTAJLARI NEDİR?
-Gerçekleştirilen açık artırmada olan her mülk bir cevher niteliği taşımaz. Satışa çıkarılan konut oldukça eski bir ev olabilir.
-Satın alacağınız gayrimenkulü detaylı olarak incelemeniz gerekir.
-Satışa çıkarılan gayrimenkulü geri almak isteyen sahibi size bir dava açabilir.
-Satışa çıkarılan gayrimenkulü aldığınızda ön ödeme için bolca para ödemeniz gerekiyor olabilir.
Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir?