28 / 04 / 2024

31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? POMEM polis alımında son durum

31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? POMEM polis alımında son durum

Polis adayları, heyecanla 31. Dönem POMEM başvurularının açılmasını bekliyor. Yakın tarihte açıklanan 30. Dönem POMEM mülakat sonuçları, sonraki polis alımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair merakı artırdı.  Peki, 31. Dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman başlayacak?



31. Dönem POMEM başvuruları ve sınavları, birçok polis adayı tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen ve merak edilen bir konu haline gelmiştir. İşte 31. Dönem POMEM başvuruları ile ilgili önemli bilgiler…

31. dönem POMEM başvuruları ne zaman?

30. Dönem POMEM mülakat sonuçları artık yayınlandı. Şimdi ise 31. Dönem POMEM başvurularının yaklaşık olarak yıl sonuna doğru başlaması bekleniyor.

 31. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? POMEM polis alımında son durum

POMEM başvuru şartları nelerdir?

Polis Okulu (POMEM) başvuru koşulları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir ve başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uygun olmaları gerekmektedir:

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, lisans veya önlisans mezunu olanlar veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği almış olmak.

Bakanlık tarafından belirlenen taban puanın üstünde bir puan almak (lisans mezunları için 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS lisans sınavında P3 puan türünden (60,00) veya önlisans mezunları için 2022 yılı KPSS önlisans sınavında P93 puan türünden (65,00) taban puan veya daha yüksek puan almış olmak).

Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puan koşulları: Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS lisans sınavından P3 puan türünden en az 48,00 puan veya daha yükseği almış olmak, Önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans sınavından P93 puan türünden en az 52,00 puan veya daha yükseği almış olmak. Lisans mezunu bireyler, önlisans düzeyinde yapılan başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu başvurular geçersiz sayılacaktır.

18 yaşını tamamladıktan sonra yaş düzeltmesi yaptırmak isteyen bireyler için, yaş düzeltmesi öncesindeki yaşlarına bakılarak, sınavın düzenlendiği yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşını geçmemeleri gerekmektedir. Yani 01 Ocak tarihinden itibaren 30 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. 

POMEM girişlerinde sürpriz değişiklik! Her şey sil baştan değişti!

30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? 10 bin polis alımı 2023 ne zaman? 10 bin polis alımı şartları nelerdir?

POMEM 2023 12 bin 500 polis alımı yapıyor! Polis alım şartları neler?

Geri Dön