Ekonomi

32 yıl aradan sonra zirve geldi! 1990 yılından sonra bir ilk yaşanıyor! Dolar yen karşısında şaha kalktı

32 yıl aradan sonra, Japon yeni, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Dolar/yen paritesi 150 psikolojik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 1990 yılından sonra ilk kez dolar yen karşısında bu kadar yüksek seviyeye ulaştı

Dolar, 32 yıl aradan sonra yen karşısında rekor seviyeye yükseldi. 1990 yılından sonra ilk kez dolar yen karşısında bu kadar yüksek seviyeye ulaştı. Dolar yen karşısında, 150 kritik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Japon yeninin, piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoritelerini endişelendirmeye başladı.

EN YÜKSEK SEVİYE GÖRÜLDÜ

Japonya'da dolar/yen paritesi 150 psikolojik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990 yılından itibaren en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar/yen paritesinin 150 kritik sınırını test etmesi ile kur müdahalesi gelebileceğine yönelik beklentiler yükseldi.

Hükümet, geçtiğimiz günlerde dolar karşısında değer kaybını sürdüren Japon yeninin yaşadığı "spekülatif dalgalanmaya" karşı, "kararlılıkla müdahaleye" hazır olduğunu söylemişti.

Yatırımcılar, doğrudan kur müdahalesi gelebileceğine yönelik beklentiler ile tetikte kalmaya devam ediyor.

DOLAR, YEN KARŞISIDAN ŞAHA KALKTI

Japonya, yenin dolar kuru karşısında geçen ay keskin şekilde değer kaybederek 145 seviyesini aşması ile beraber uzun süreden sonra ilk defa yene müdahale etmişti. Bu müdahaleye rağmen dolar yen karşısında değer kazanmaya devam etmişti.

Maliye Bakanlığı'nda gazetecilere konuşan Suzuki, hükümetin var olan politikaları doğrultusunda yenin hareketlerine Döviz piyasasında "uygun şekilde karşılık vereceğini" söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda da döviz piyasasında istikrarın "son derece önemli olduğu" yönünde çağrısını yinelerken, yendeki değer kaybını keskin ve tek taraflı olarak tanımladı.

Kuroda, "Yenin bu şekilde değer kaybetmesi, şirketlerin faaliyetlerini planlamasını zorlaştırıyor ve ekonomik görünümde belirsizlik oluşturuyor. Bu ekonomimiz için olumsuz ve istenmeyen bir durum" dedi.

YEN NE KADAR? YEN KAÇ TL? JAPON YENİ NE KADAR OLDU? 1 YEN KAÇ DOLAR?

Japon yeni şu dakikalarda 0,1246 TL alış fiyatı, 0,1236 TL satış fiyatı üzerinden değerleniyor.
1 yen 0,00067 dolardan işlem görüyor.

Dolar piyasaları sallamaya devam ediyor! Sterlin ve yen tekrar dip seviyelerde

Kıyıda köşede doları olanlar hemen bakın! 4 saat sonra dolar bu kadar olacak