01 / 05 / 2024

34. Uluslararası Yapı Fuarı'nın konuğu Rusya!

34. Uluslararası Yapı Fuarı'nın konuğu Rusya!

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 34. Uluslararası Yapı Fuarı'nın konuk ülkesi Rusya. Fuarı süresi boyunca katılımcılar, Rus İşadamları ile tercümanlar eşliğinde iş görüşmeleri yapma fırsatını da elde edecekler



34. Uluslararası Yapı Fuarı (Turkey Build İstanbul) 1150 firmanın katılımıyla 12 salon, 81.000 metrekare kapalı ve açık alanda 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde saat 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Fuarda 80 ülkeden 15 bin ürün, 112.000 ziyaretçinin ilgisine sunulacak.

Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 34. Uluslararası Yapı Fuarı'nın konuk ülkesi Rusya.

Bölgenin en büyük ve kapsamlı Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri fuarı, YAPI FUARI - TURKEYBUILD İstanbul, sektörün önde gelen Rus İşadamları 'nı Türk Yapı Sektörü temsilcileri ile buluşturacak. Fuarla ilgili yapılan açıklama şöyle:  

YAPI FUARI/TURKEYBUILD İstanbul Fuarı 'nın süreci boyunca gerçekleştirilecek olan Rusya Konuk Ülkesi Projesi 'nin Amaçları

• Yaklaşan 2014 Sochi Olimpiyatları ve 2018 Dünya Kupası Rusya öncesinde Türkiye ve Rusa arasındaki Yapı Malzemesi ticaret hacminin arttırılması,
• Rus İşadamları 'nın Türkiye Yapı Sektörü 'ne yönelik direkt yatırım ve işbirliği potansiyellerini değerlendirmeleri,
• Türk müteahhitlerinin Rusya 'daki etkinliklerinin arttırılması olacaktır.

Projeyle ilgili Fuar Boyunca Faydalanılabilecek Hizmetler:

YAPI FUARI - TURKEYBUILD İstanbul Fuarı süresi boyunca Rus İşadamları ile tahsis edilen alanda tercümanlar eşliğinde İş Görüşmeleri yapma fırsatını da elde edeceklerdir. Rusya 'da iş yapmak isteyen Yapı Sektörü girişimcileri ve profesyonelleri fuar alanında tahsis edilecek olan bilgi standları vasıtasıyla da Rusya ile
ilgili aşağıdaki konularla ilgili bilgi edinme şansını bulacaklardır:

• DEİK vasıtasıyla genel bilgi,
• Lojistik ve Tedarik Zinciri konularıyla ilgili mevzuat ve bilgilendirme,
• Rus işadamlarına yönelik yatırım bilgilendirmeleri
• Rusya ile ticaret yaparken gerekli belgeler ile ilgili bilgilendirme
• Hukuki Danışmanlık ve çeşitli destek hizmetler ile ilgili ücretsiz bilgilendirme standları YAPI FUARI - TURKEYBUILD içerisinde bulunacaktır.
• 31 Mart 2011: Destek Hizmetler konferansı kapsamında Rusya 'da finansman, bankacılık mevzuatı ve lojistik konularında uzman görüşlerinin konuklarla paylaşıldığı son etkinlikler düzenlenecektir.

Rusya Konuk Ülke Projesi 'nin tanıtım faaliyetlerinin bir diğer ayağını teşkil eden Rusya cephesi ise ITE Group ile Yapı-Endüstri Merkezi arasında imzalanan işbirliğini kapsamaktadır. Bu çerçevede YAPI FUARI - TURKEYBUILD İstanbul aşağıdaki fuarlarda katılımcı olarak çalışmalarını Türkiye 'deki faaliyetlerle eş zamanlı olarak sürdürmektedir.

• STROISIB BUILDING WEEK, 1 – 4 şžubat 2011 International Exhibition Centre, Novosibirsk
• MOSBUILD, 5 – 8 Nisan 2011, Expocentre & Crocus Expo, Moskova
• INTERSTROYEXPO, 13 – 16 Nisan 2011 Lenexpo, St. Petersburg fuarlarında katılımcı olarak yer alacaktır.


Yapı Fuarı İstanbul 2011 İşbirliklerimiz

Dünyanın lider fuarcılık firmalarından olan ITE Group ile imzaladığı işbirliği anlaşması oldu. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul “ İş geliştirme platformu ” kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalarla, fuarın Türk iş dünyasına sağladığı yararın artırılması hedefleniyor. YEM 'in Yapı Fuarı/ Turkeybuild İstanbul markası ile dünyanın lider fuarcılık firmalarından Messe München ve DMG firmaları ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmalarını, ITE Group ile yapılan anlaşma izledi. Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbul 'un iş geliştirme ve küresel tanıtım faaliyetleri kapsamında yapı sektörüne yeni pazarlar sağlamak amacıyla imzaladığı bu anlaşmalar fuarların hem katılımcıları hem de ziyaretçilerine karşılıklı olarak pek çok avantaj sağlayacak.

Fuar öncesinde Yapı Fuarı/Turkeybuild uluslararası işbirlikleri ve konuk ülke çalışmaları kapsamında;

• The Big 5 Show, 22-25 Kasım 2010, World Trade Centre, Dubai, UAE
• BAU 2011, 17-22 Ocak 2011, Yeni Münih Ticari Fuar Merkezi, Münih, Almanya
• STROISIB BUILDING WEEK,
  1-4 şžubat 2011International Exhibition Centre, Novosibirsk, Rusya Federasyonu
• MOSBUILD, 5-8 Nisan 2011, Expocentre&Crocus Expo, Moskova, Rusya Federasyonu
• INTERSTROYEXPO, 13-16 Nisan 2011 Lenexpo, St. Petersburg, Rusya Federasyonu fuarlarına katılarak standında iletişim faaliyetlerini yürütecek.  


Geri Dön