Arsa ve Arazi

34,3 milyon metrekarelik Hazine arazisi rayiç bedelden kiraya verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 68 şehirde 34,3 milyon metrekare Hazine arazisi kirandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Hazine taşınmazları üzerinde gerçekleşecek tarımsal faaliyetlerin çoğaltılmasına ve yerli üretimi desteklemek maksatıyla tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkisi yetiştirmeciliği yapmak üzere bu zamana dek 68 şehirde 34,3 milyon metrekare Hazine arazisi kirandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ilaç ve kozmetik ürünlerinde rağbet gören; gül, adaçayı,lavanta, kekik ile çörek otu başta olmak üzere 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitki yetiştirilmeciliği için Hazine taşınmazları rayiç tutarın binde biri üzerinden kiraya çıkartılıyor.

Bu doğrultuda,  Kiralama işlemlerinde;2,6 milyon metrekare ile Tokat, 4,6 milyon metrekare ile Kütahya ve 5,6 milyon metrekare ile Balıkesir, öne çıkan iller arasında yer aldı.

 

En yoğun talep lavanta yetiştiriciliği için yapılırken yaklaşık 20,2 milyon metrekare arazi kiralandı. Arazilerin bir dönümü, ortalama 20 Türk Liası bedelle kiraya verildi.

2022 yılında 20 milyon metrekare hazır

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bakanlık tarafından sürdürülen faaliyet kapsamında bu sene 20 milyon metrekare Hazine arazisi, tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amaçlı kiraya verilmek üzere ilana çıkarılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda genellikle kadın girişimciler ile 18-40 yaş arası genç çiftçiler teşvik edilirken ziraat teknisyenleri, ziraat mühendisleri, taşınmazın yer aldığı alanlarda ikameti olan ya da kayıtlı bulunanlar, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı ; aromatik bitki, tıbbı, ya da süs bitkisi yetiştiricileri, tarımsal amaçlı birlik kooperatifleri gibi üretici örgütleri kiralamada öncelik hakkına sahip olabiliyor.

İşte başvru şartları ve detayları...

Söz konusu ilan edilen taşınmazlar ;"wwwmilliemlakgovtr" adresinde 30 gün içinde yayımlanıyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, ilişkin; ticaret ve sanayi odaları, belediye başkanlıkları ve ziraat odalarına da bildirimde bulunulacak. İlanı gerçekleşen taşınmazlardan köy ve belde sınırlarında bulunan bölgelerin ise 30 gün sürede sorumlu köy ve beldedeki uygun görülen kanallar aracılığıyla duyuruluyor.

Uygulamalardan faydalanmak isteyenler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri kapsamında Milli Emlak Daire Başkanlığı ve Müdürlükleri, ilçelerde Milli Emlak şefliklerine başvuruda bulunabiliyor.
 

İzmir Torbalı'da 14.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Çanakkale'de 13.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Ankara'da konut alanı imarlı 3 adet arsa satıyor!