Genel

34'üncü Yapı Fuarı Rusya ile Almanya'yı buluşturdu!

Yapı Endüstri Merkezi, bu yıl iki büyük yenilik gerçekleştirdiği 34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbulun kapılarını Beylikdüzü Tüyapta açtı. Fuar 27 Nisan ile 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek

Yapı Endüstri Merkezi, bu yıl iki büyük yenilik gerçekleştirdiği 34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbulun kapılarını Beylikdüzü Tüyapta açtı. 27 Nisan ile 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarda bu yıl, Konuk ülke Rusya konsepti ile Türk İnşaat dünyasının en çok proje gerçekleştirdiği ülkelerin başında gelen Rusya ağırlanırken, diğer yandan da her geçen gün daha da büyük bir sorun haline gelen çevre felaketlerine dikkat çekmek için 'EKODünya Fuarı' organize edildi. Fuara Almanya'nın gösterdiği ilgi de dikkatlerden kaçmadı.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaşın yanı sıra bir çok ziyaretçinin katılımıyla açılan fuarın düzenlendiği alanda bu yıl yüzde 30'luk büyüme oldu. Böylece 81 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuara katılan firma sayısı ise 1.100 olarak kayıtlara geçti.

Bakan, Rusya'yı anlamlı buldu
Balkanlar, Rusya, BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrikayı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri etkinliği olarak nitelendirilen fuarda konuşan  Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir,  Yaşanan uluslararası finans krizine rağmen inşaat se törü 2010 yılında büyüdü ve toplam GSMH içerisinde  ilk sıra da yer alıyor. Ayrıca fuarda konuk ülke olarak Rusya'nın bulunması da çok anlamlı diye konuştu.
İnşaat teknolojileri alanında  Türkiyeyi bir üs haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Demir, bu anlamda komşu ülkeler ve Almanya ile işbirliklerini geliştirdiklerine değindi. 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Demir, "Buna en çok katkıyı sağlayacak olan inşaat sektörü olacak. Dolayısıyla bizim markalaşmada teknoloji geliştirmede, nitelikli kaliteli, dünyanın her yerine satılabilir, rekabet gücü yüksek ürünleri üretmede büyük bir hedefimiz var'' dedi.
Fuarın organizatör firması Yapı Endüstri Merkezi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, ortaya koydukları gelişimin altını çizdi. Hasol, şöyle konuştu:  "Yapı-Endüstri Merkezi 1968 senesinde bir bilgi merkezi olarak kuruldu. Kendimizi geliştirdik ve bugünlere geldik. Yapı alanında etkinlik gösteren 'bilgi merkezi' bu fuarda yine bir bilgi platformu olarak yer alıyor" dedi. 'Konuk Ülke Rusya' projesinin bu yıl bir ilk olduğuna dikkat çeken Hasol, "Fuar boyunca ikili görüşmeler ve firmalararası ilişkiler önem taşıyor" dedi.
Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay ise fuarın kurulmasının 1 hafta, hazırlanması 1 yıl, marka değerinin oluşmasının ise 34 yıl aldığını  belirtti.

KONUK ÜLKE RUSYA OLDU KONUŞMAYI ALMAN BAKAN YAPTI
Açılışta konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakan ı Dr. Peter Ramsauer ise, bu tür uluslararası fuarların sadece ürünlerin sunumu amacıyla hazırlanmadığına dikkat çek rek, Biz de bu ilişkileri sağlamlaştırmak üzere buradayız. Ben Almanyanın imar, iskan ve ulaştırma bakanı olarak işbirliklerimizin bu alanlarda da gelişmesini istiyorum. Birinci Boğaz Köprüsü'nün inşaatında Alman mühendisler, mimarlar planlamaya katılmıştı. Bunun devamının gelmesini istiyoruz " dedi.