Ekonomi

3600 ek gösterge düzenlemesinde son dakika! Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında!

3600 ek gösterge ile ilgili olarak son toplantı gerçekleşti. 3 alternatifli çalışma tamamlandı. Alternatifler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, nedir? Emeklileri ilgilendiriyor mu? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...3600 ek gösterge ilgili olarak son toplantı gerçekleştirldi

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını alakadar eden 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona noktaya gelindi.

3600 ek gösterge ilgili olarak son toplantı gerçekleştirldi. 3 alternatifli çalışma tamamlandı. Alternatifler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Peki, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, nedir? Emeklileri ilgilendiriyor mu? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge çalışması hakkında bütün ayrıntılar...

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ntv'de yer alan habere göre; 3600  Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli oldukları zaman ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli etkenlerden biri.

Ek gösterge rakamları hizmet sınıfı, unvan ve derecelere göre değişiklik gösteriyor. Ek gösterge arttıkça emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da artıyor.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge düzenlemesi öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsıyor. Fakat bu kapsamın genişletilebileceği bildirilmişti. Kimlerin bu düzenlemeden yararlanabileceği nihai açıklamanın ardından kesinleşecek.

3600 EK GÖSTERGE EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR MU? 

Düzenlemeyle beraber emeklilerin maaşında da yükseliş yaşanacak. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında yüzde 25'e varan oranda artış olması öngörülüyor.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Düzenlemenin yürürlülüğe gireceği tarihin 1 Ocak 2023 olması planlanıyor.

TOKİ başkent Ankara projesi için düğmeye bastı! O ilçeye 503 ucuz konut geliyor!

Konut kiralarına Hollanda modeli geliyor!

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!