Ekonomi

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler...

Milyonlarca vatandaş 3600 ek göstergedeki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Vatandaşların meraklarını giderecek açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...Vatandaşların meraklarını giderecek açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi

Milyonlarca vatandaş 3600 ek göstergedeki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Vatandaşların meraklarını giderecek açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler.

3600 Ek Gösterge nedir?

3600 ek gösterge; bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalıştıkları zamanlardaki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama biçimidir. Yani emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre belirlenmektedir. Ek gösterge yükseldikçe maaş da paralel olarak artış göstermektedir. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alma imkanına sahip oluyor. Bu sebeple de memurlar, emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli göreve atanmak istiyor.

3600 Ek Gösterge nedir kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge; hemşire, öğretmen, din görevlisi ve polisleri kapsıyor. Fakat avukatlar, genel idare, teknik, sağlık hizmetleri, yardımcı hizmetler sınıfını da kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.

3600 Ek Göstergede son durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklaması;

Milliyet'te yer alan habere göre,"3600 ek gösterge meselesi hepimizin bildiği gibi açık bir temenni olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da teknik çalışmalarını bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdik. Bu sadece bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Diğer kamu kuruluşlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için de. Kamuda çalışan herkesin de bu sorunun çözümüne dönük beklentileri var.

Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için kariyerde ilerleme ve ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları, ücretler ve emeklilikte dahil olmak üzere kamu personelinin sorunu farklı düzenlemelerle içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu karar kamu personelimizin adil bir şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz.

3600 Ek Gösterge ile değişiklik olacak mı?

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde onların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bu sene içerisinde çözeceğini söyledi. Komisyonda meseleler ele alınacak. Kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecek ve komisyon kararını birkaç toplantı içerisinde alacak. Bunun adil bir çözüm içerisinde olacağını belirtmek isterim.

3600’ün gerçekleşmesi konusunda ortak iradeyi paylaşan Memur-Sen’in bu konuda söyleyecekleri vardır. Sayın Genel Başkana sözü vereceğim ve ardından komisyonun çalışma yöntemini belirleyeceğiz. Bundan sonraki toplantımız basına kapalı olacaktır."

3600 ek gösterge kesinleşiyor! Emekli maaşlarına büyük etki!