Ekonomi

3600 Ek Gösterge'de çalışma tamamlandı, gözler Cumhurbaşkanlığı'nda! İşte yeni ek göstergeler/emekli maaşı ikramiyeleri

Milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra açıklanacak. Peki, 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor? Emeklilere yarayacak mı? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 3600 ek gösterge hakkında tüm detaylar...Çalışmanın tamamlandığı düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna duyurulacak

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarına yönelik 3600 ek gösterge hazırlığında sona gelindi. Çalışmanın tamamlandığı düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra kamuoyuna duyurulacak.

3600 Ek Gösterge Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat'ta yapmış ikinci toplantısını ise 16 Mart'ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.

İkinci toplantıdan sonra tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 3600-4800 ve 2200-3600 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren taleplerini komisyona sunmuştu.

Bakan Bilgin'in Şeker-İş Sendikası'nın 13 Mayıs'ta düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"nde, ek gösterge düzenlemenin sonuçlanması için mayıs son haftalarına işaret edilmişti. Peki 3600 Ek Gösterge nedir, hangi meslek gruplarını kapsıyor?

 

EK GÖSTERGE NEDİR?

NTV'de yer alan habere göre, Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri olarak tanımlanıyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre değişiklik gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da artıyor.

HANGİ MESLEK GRUPLARINI KAPSIYOR?

3600 ek gösterge düzenlemesi öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsıyor. Fakat bu kapsamın genişletilebileceği kaydedilmişti. Kimlerin bu düzenlemeden yararlanacağı nihai açıklama sonrası belirlenecek.

EMEKLİ VATANDAŞLARA YARARI OLACAK MI?

Düzenlemeyle birlikte emeklilerin maaşında da artış gerçekleşecek. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarında yüzde 25'e varan oranda yükeliş olması bekleniyor. 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Düzenlenenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak planlanıyor. Peki yeni ek göstergeler ve emekli maaşı ile ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte detaylar...

İŞTE MESLEK MESLEK YENİ EK GÖSTERGELER/EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYELERİ

Sabah Gazetesi’nin yapılan taslak çalışmasına ilişkin ulaştığı bilgiler şu şekilde:

Polis

Öğretmen

Hemşire

Din Görevlisi

NOT: Emekli maaşları 30 hizmet yılı üzerinden hesaplanmıştır

Genel Müdür

Genel Müdür Yardımcısı

Üniversite Genel Sekreteri

Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı

Fakülte Sekreteri

Daire Başkanı

Şube Müdürü

Kariyer Uzmanları

Avukat

İl Müdürü (Ankara-İstanbul-İzmir)

 Traktör alacaklar dikkat! Başak Traktör'ün yeni kompakt fiyatları belli oldu! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

TMO'da ayçiçek yağı, pirinç, nohut ne kadar? Toprak Mahsulleri Ofisi'nden büyük fırsat! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifi'nden çılgın kampanya! Ayçiçek yağı, kırmızı et, sebze indirimi! İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Pirinç ambargo listesine girdi! Fiyatlar hızla yükselebilir! İşte A101, Migros, ŞOK 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Migros'tan çılgın kampanya! Ayçiçek yağı, kırmızı et, beyaz et fiyatlarında devasa indirim! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi