Kent Haberleri

3.8 mil­yon konutun riskli olduğu İstanbul’da, 3 yılda depreme dirençli 1 milyon çelik konut üretilebilir!

Yaptığı açıklamada depreme dirençli binalar için çelik yapıların yaygınlaştırılması gerektiğini dile getiren Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel binalara göre 2-3 kat hızlı inşa edildiğini belirterek, “3 senede 1 milyon modüler konut üretmek mümkün” dedi.

Ülkemizin 11 kentini derinden etki­leyen yıkıcı Kahramanma­raş Pazarcık ve Elbistan depremleri, yapısal çeliğe de ilgiyi ar­tırdı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre depreme karşı dirençli binaların bir zorunluluk olduğunu, bu noktada deprem bölgesi başta olacak şekilde riskli binaların yapısal çelikle kalıcı konutlara dönüştürü­lebileceğini dile getiren Consera Ku­rucusu ve aynı zamanda Türk Yapı­sal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, bu şekilde 1 milyon konutun üreti­lebileceğini belirtti.

İşte son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan riskli yapı sorununa değinen Consera Ku­rucusu ve aynı zamanda Türk Yapı­sal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek'in konu ile ilgili o açıklamaları...

Dünya’dan Hamide Hangül imzalı habere göre son günlerin gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan riski yapılar konusu ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan Consera Ku­rucusu ve aynı zamanda Türk Yapı­sal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek “2000 yılı sonrası hayata geçirilen tüm yapıla­rın deprem dirençli olduğunu var­sayarsak, hala İstanbul’da 3.8 mil­yon deprem riski taşıyan konut var demektir. Çelik yapılar, geleneksel yapılara göre daha dirençli. Üç senede 1 milyon modüler konut üretmek mümkün. Sadece bir senede 300 bin konut üretebilmek için 2 milyon ton yapısal çeliğe ihtiyaç var. Türkiye’deki kapasite 50 milyon ton” ifadelerini kullandı.

ZEKERİYAKÖY KUZEYBÜKÜ PROJESİYLE ÇELİKTEN SİTE

Yaptığı açıklamada çelik yapıyla Ze­keriyaköy’de proje­lendirilen Kuzey­bükü’nün, 7 blok­ta 42 müstakil sıra evden oluştuğunu dile getiren Consera Ku­rucusu ve aynı zamanda Türk Yapı­sal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, önümüz­dki yılın mayıs ayında da anahtar teslimlerinin plan­landığını belirtti. Şimşek ayrıca “Zekeriya­köy’de, az katlı kon­septle oluşturdu­ğumuz sitede, ortak yeşil alan neredey­se yapı alanından daha fazla” ifadelerini kullandı.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Evi arsası, iş yeri olanlar dikkat!

İzmir'de belediye çok sayıda taşınmazı kiraya verecek!

Tapu kayıt belgesi nasıl alınır? Tapu vergisi ne kadar?