Sektörel

39. Yapı Fuarı, Afrika'dan gelen satın alma heyetlerini ağırladı!

39. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Kenya, Nijerya ve Mozambik'den satın alma heyetleri ağırlandı. Afrika – Türkiye İnşaat İkili İş Görüşmeleri'nde 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri öne çıkan konular arasında yer aldı.

Türk inşaat sektörünün gözde pazarları arasında yer alan Kenya, Nijerya ve Mozambik'den satın alma heyetleri 39. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da ağırlandı.


Afrika – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda Kenya, Nijerya ve Mozambik'in son beş yıldır inşaat sektöründeki büyümelerinin ülke ekonomilerinin büyümesinin önüne geçmesi ve 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri öne çıkan konular arasında yer aldı.


YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar kazandırmayı ve yapı profesyonellerine bilgi akışı sağlamayı hedefleyen etkinlikleriyle devam ediyor. 100.000 m2’lik 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın en yeni malzemelerini, teknoloji ve hizmetlerini 111.000 ziyaretçiyle buluşturduğu fuar 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek.


Konuk Bölge Afrika Projesi’nde Kenya, Nijerya, Mozambik değerlendirildi…


Fuarın “İş Geliştirme Platformu” etkinliklerinden beş yıldır başarıyla sürdürülen “Konuk Ülke Projesi”nde bu yıl ilk kez bir ülke yerine, Türk yapı sektörünün hedef pazarları arasında yer alan Afrika Bölgesi ağırlandı. “Konuk Bölge Afrika Projesi” başlığı altında fuarın ikinci gününde gerçekleştirilen “Afrika – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkeleri değerlendirildi. Etkinliğin açılış konuşmalarını Kenya Cumhuriyeti Arazi, Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Kabine Sekreteri Prof. Jacob Kaimenyi, T.C Mozambik Büyükelçisi Aylin Taşhan ve ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer gerçekleştirdi. Proje kapsamında gerçekleşen “Türkiye – Afrika İnşaat Forumu”nda Türkiye Cumhuriyeti Nijerya Fahri Konsolosu Ömer Cürebel, T.C Mozambik Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ahmet Mahir Yener, Mozambik Yatırım Teşvik Merkezi Başkan Yardımcısı Godinho Alves, DEİK Türk-Nijerya İş Konseyi Başkanı Hakan Özel, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye İMSAD, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar ve Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel konuşmacı olarak yer aldı. Bu ülkelerin son beş yıldır inşaat sektöründeki büyümeleri ülke ekonomilerinin büyümesinin önüne geçmesi ve 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri forumda öne çıkan konular arasında yer aldı. Forumun ardından, bu üç ülke ve kıtanın önemli pazarlarından gelen satınalma heyetleri fuar katılımcılarıyla “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya geldi.


Dünyaca ünlü mimar Chris Bosse geleceğin şehirlerini anlattı…


“Mimarlık ve Mimarlik Kültürü Etkinlikleri” kapsamında fuarın ilk etkinliğini “Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi” başlıklı semineriyle Mimar Selçuk Avcı gerçekleştirdi. Selçuk Avcı seminerde, her yönüyle sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine tasarlanan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkez Binası Projesine yönelik deneyimlerini Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaştı. 11 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen, “Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı” olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi” başlıklı konferansıyla fuarın öne çıkan konuklarından biri oldu. LAVA firması kurucusu olan ve Sydney Teknoloji Üniversitesi’nde Yardımcı Profesörlük görevini sürdüren ve dünya çapında ses getiren projesi Pekin Watercube projesinin baş tasarımcısı olarak bilinen Chris Bosse çalışmalarında odaklandığı “Az Şey ile Daha Fazla” konseptini; Daha az malzeme/enerji/zaman/maliyet ile daha fazla mimari üretim olarak açıkladı. Fuar kapsamında gerçekleştirilen “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri” devamında “Mimarın Yeni Malzemeleri” ve yapı sektörünün uzmanları ve mimarlık öğrencilerini bir araya getirecek olan “Mimarlıkta Kariyer” seminerleri de gerek mimarlık öğrencilerine gerek yapı profesyonellerine ışık tutacak.


Hedef Pazar: İran


Türk yapı sektörünü bu yıl farklı etkinlikleriyle buluşturacak fuarın yeniliklerinden biri de bugün Kalekim’in destekleriyle gerçekleşecek “Hedef Pazar Projesi” olacak. “Hedef Pazar Projesi”nde ambargonun kalkmasıyla Türk yapı sektörünün gözde pazarlarından biri olan İran değerlendirilecek.


Proje kapsamında düzenlenecek “İran – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortazaeifar, T.C. İran Büyükelçiği Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom, İran Uluslararası Danışmanlar ve Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Reza Ansari, İran Müşavir Mühendisler Derneği Başkanı Hormozd Ramideh, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri Ekonomisti Dr. Can Fuat Gürlesel, DEİK Türk - İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül ve Kalekim İran Distribütoru Ali Ziaee’nin katılımıyla gerçekleşecek. Hedef pazar İran’daki iş fırsatları Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaşılacak ve ülkeden gelen satınalma heyetleriyle Türk inşaat malzemesi üreticileri bir araya gelecek.


Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu


Yapı Fuarları - Turkeybuild’in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri fuarın ikinci günü sonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Lineadecor Tasarım Ekibi’nden Ürün geliştirme Müdürü Timur Erbil’in yaptığı Lineadecor – Dekor Ahşap Ürünleri A.Ş standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını SU Mimarlık Dekorasyon’dan Mimar Sıla Uzundurukan’ın yaptığı Hekim Yapı Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş standının oldu. Üçüncülük ödülü; tasarımını HUNN İç Mimarlık’dan Mimar Kadir Yurdakul’un yaptığı DYO Boya Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş standına verildi. AS Mimarlık’dan Mimar Ayşin Sevgi Karakurt’un tasarladığı Ersa Mobilya A.Ş standı da Mansiyon Ödülüne layık görüldü. YEM Fuarcılık Özel Ödülü ise tasarımını BÇN Mimarlık’dan Mimar Atıl Beçin’in Aktav Akustik Malzmeler San. ve Tic. A.Ş standına verildi.