Kent Haberleri

4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek?

Evde Bakım maaşı alan vatandaşlar ödemelerin yapılacağı tarihi merakla sorguluyor. Peki, 4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek? işte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeler hakkında son dakika açıklamasında bulundu

"4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek?" sorusu vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeler hakkında son dakika açıklamasında bulundu.

2023 Ocak zammıyla 4 bin 337 liraya yükseltilen ödemelerin ne zaman yatacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, 4 bin 337 TL'lik Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parası ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Bakanlık tarafından istenilen şartları sağlayan kişilere devlet tarafından evde bakım hizmeti ve evde bakım maaşı sağlanıyor. Şartlar sağlanmadığında kişilerin başvuruları olumsuz sonuçlanıyor. 

Evde Bakım desteğini alan vatandaşlar destek ödemelerine yönelik detayları merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

Bakan Derya Yanık, aileleri yanında kalan engelli vatandaşlara gündüz bakım hizmeti, evde bakım desteği gibi hizmet modelleriyle yardım verdiklerini ifade ederek, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri için 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışama hayatına atılamayan vatandaşların desteklendiğini ifade etti.

Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı ödemelerinin 3 bin 336 Türk Lirasından 4 bin 336 Türk Lirasına çıkarıldığını hatırlattı.

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 449 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nın hesaplara yatırmaya başladıklarını kaydeden Yanık, "Bu ay 569 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Evde bakım maaş başvuru yeri devlet tarafından tespit edilen kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca koordine edilen bu süreçte başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yapılıyor. Eğer yaşanılan ilde bu müdürlükler bulunmuyor ise ilçe müdürlüğü de kabul ediliyor.

Başvuru evrakları için, Kimlik kartı ve fotokopisi,  Başvuru formu, Gelir durum tespit belgesi, Engelli raporu, Vesikalık fotoğraf isteniliyor.

Bloomberg analizinde çarpıcı detay: Seçim sonuçları TL'deki baskıyı artıracak! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, hangi branştan personel alacak?