Kripto Paralar

4 milyar dolar kripto para vurgunu yapan kraliçenin nerede saklandığı ortaya çıktı

Son dönemin en büyük dijital para vurgununa imza atan Dr. Ruja Ignatova piyasadaki adıyla 'Kripto Kraliçesi'nin nerede saklandığı ortaya çıktı. Ignatova piyasadan 4 milyar dolar vurgun yapıp kayıplara karışmıştı. söz konusu vurgunun 4 milyar doları bulduğu öğrenildi

Piayasaya yeni bir dijital para süreceğini iddia ederek tarihin en büyük vurgununu yapan Doktor Ruja Ignatova, Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğine herkesi inandırdı!  Ignatova kendisine inanan yatırımcıların parasını çalarak ortadan kayboldu. söz konusu vurgunun 4 milyar doları bulduğu öğrenildi.

Dijital para piyasasında Ağustos 2014 ve Mart 2017 yılları arasında Pakistan'dan Brezilya'ya, Kanada'dan Norveç'e ve hatta Filistin'e, onlarca ülkeden milyarlarca doların OneCoin'e yatırım adı altında yatırıldığı tahmin ediliyor. 

Türkiye'de de benzerleri görülen dijital para birimi OneCoin soygununun başarısı, yalnızca bir sahte kripto para birimi değil aynı zamanda bir saadet zinciri olmasıyla açıklanıyor..

Türkiye'de ilk olarak Kenan Şeranoğlu ismiyle gündeme gelen 'Saadet Zinciri' benzeri ponzi olarak anılan bu sistemle 2017'de ortadan kaybolana dek, Doktor Ruja Ignatova 4 milyar dolar kazanç elde etti.

 

DR. RUJA IGNATOVA KİMDİR?

Kirpto kraliçesi olarak tanınan Dr. Ruja Ignatova, mahkemede hüküm giymiş bir Bulgar dolandırıcıdır. En çok, The Times'ın "tarihin en büyük dolandırıcılıklarından biri" olarak tanımladığı OneCoin olarak bilinen bir Ponzi şemasının kurucusu olarak biliniyor.

Ruja Ignatova kendisine "Kripto Kraliçe" adını takmış ve şimdilerde Amerikan Feral Soruşturma Bürosu FBI tarafından aranan bir dolandırıcıdır. Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek insanların milyarlarca dolarını aldıktan sonra Ignatova kayıplara karıştı.

Kripto Kraliçesi' lakaplı Dr. Ruja Ignatova, OneCoin adındaki kripto para sayesinde yatırımcıları dolandırarak, 4 milyar dolar kazanç elde etti.

Söz konusu dolandırıcılık hikayseiyle filmlere konu olmayı hak eden Ignatova, ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın en çok arananlar listesindeki tek kadın olarak tarihe geçti.

 

ONECOIN DOLANDIRICILIĞI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Dr. Ruja Ignatova, IFLScience'ın haberine göre; OneCoin satan yatırımcılara, komisyon vereceğini söyledi ve bu yöntem sayesinde hızlı bir şekilde yüksek miktarlarda para kazanabileceklerini vaat etti.

Dr. Ruja, FBI'ın "güvensiz ve değersiz bir kripto" olarak adlandırdığı OneCoin sayesinde 4 milyar dolar parayı kısa vadede parasını katlamayı bekleyen yatırımcıların cebinden çalmayı başardı.

IFLScience, Ignatova'nın kısa bir süre önce ABD'den kaçarak Yunanistan'a firar ettiğini açıkladı.

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı

Türkiye'de en çok satan ilk 5 otomobil markası belli oldu! İşte zirvenin sahibi

Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nden 5 litre ayçiçek yağına zam! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira