Ekonomi

4 milyon haneye 7.200 TL'ye varan destek müjdesi! Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Başvuran alıyor!

4 milyon hanenin faydalanacağı 15 milyar TL'lik Aile Destek Paketi'nin detayları belli oldu. Peki Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programından kimler faydalanabilir? İşte Aile Destek Programına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV canlı yayınında gerçekleştirdiği açıklamada, Aile Destek Programı başvuru tarihlerini aktarmıştı

Aile Destek Programına ilişin detaylar milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV canlı yayınında gerçekleştirdiği açıklamada, Aile Destek Programı başvuru tarihlerini aktarmıştı. Daha sonra ise konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı kapsamında toplamda 15 milyar TL'lik destek verileceğini duyurdu. 

 

4 milyon haneyi kapsayacak destekle beraber, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödeme gerçekleştirilecek. Bakan Yanık, yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanması beklenen Aile Destek Programı başvurularının 27 Haziran'da başlayacağını açıklamıştı. 

Peki Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programından kimler faydalanabilir? Aile destek yardımı kaç lira? İşte Aile Destek Programına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Aile Destek Paketi ödemeleri, hanenin gelir durumuna göre senelik 7 bin 200 TL'ye ulaşan karşılıksız nakit ödeme şeklinde gerçekleştirilecek. Diğer taraftan, destekten faydalanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 TL'den az olması gerekiyor. 

Destek için başvurular sürüyor. Değerlendirme sonucunda hanelere gelir durumlarına göre senelik ödemeler gerçekleştirilecek. 

 

Sabah'ta yer alan habere göre; Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı aracılığıyla veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda gerçekleştirilebiliyor. İhtiyaç sahibi herkese destekten yararlanma imkanı sunuluyor. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan yararlanmamış kişiler de başvuru da bulunabiliyor. 

Aile Destek Programı Başvuru Şartları

Aile Destek Programından faydalanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 TL'den az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 TL'den düşük gelir bulunuyorsa, aile desteğinden faydalanılabiliyor. 

Gelir hesabında hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplama kapsamına alınıyor. 

Gelir durumu sebebiyle Aile Destek Programı başvurusu onaylanmayan vatandaşların sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı çerçevesinde yeniden başvuru yapabilme imkanı sunuluyor. 

Hane başına 450 TL ile 600 TL destekte bulunulacak ve bu rakam yıllık hesaplandığında 5.400 ile 7.200 TL arasında olacak. 

Emekli maaş farkları ve emekli zammında son dakika! SSK ve memur emekli maaş farkları yattı mı? İşte fark ödeme tablosu

Zamlı asgari ücretler hesaplara ne zaman yatacak? İşte zamlı asgari ücretin yatacağı o tarih! Hemen bu tarihe bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğine kaç lira zam geldi? Temmuz zamlı maaşlar kaç TL oldu? İşte o maaşlar