Ekonomi

4 milyon TL'ye kadar destek verilecek! Resmi Gazete’de açıklandı! Kredi ve faizler...

İhracatta sürdürülebilir bir artış sağlamak için, 4 milyon TL'ye kadar destek verilecek! İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak

İhracatta sürdürülebilir bir artış sağlamak için, ihracatçıları hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek için Fiyat İstikrar Fonu'ndan (DFİF) yapılacak ihracat destekleri belirlendi. İhracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

Cumhurbaşkanlığının "İhracat Destekleri Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile ihracatçı firmalar için piyasaya giriş evrakları, ruhsatlandırma ve tescil işlemleri ile ilgili masraflar şirket başına yıllık yüzde 50 oranında ve 4 milyon TL'ye kadar karşılanacak.

Karar; Firmaları ihracata hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek, tasarımlarını ve kurumsal kapasitelerini inşa etme maliyetleri, ürünlerinin yurt dışında tanıtım, pazarlama, tanıtım ve markalaşması ile  sürdürülebilir bir sürdürülebilirlik sağlamak için gerekli diğer faaliyetlerle ilgili giderlerin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF)’ndan karşılanmasını düzenlemek amacıyla alındı.

4 SENE FAYDALANABİLECEKLER

Firmaların yurt içi marka tescil belgesine sahip oldukları markalarının yurt dışında tescili ve korunmasına ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve senelik 750 bin TL’ye kadar desteklenecek. İşletmelere 4 yıla kadar marka tescili ve koruma desteği verilecek.

Ayrıca yurt içi ve yurt dışı fuar desteğinin yanında, Sanal fuara katılım, tanıtım, Marka ve TURQUALITY® gibi destekler de verilecek.

FAİZ DESTEĞİ

İlk faiz ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren 5 sene içinde yapılan faiz ödemeleri için faiz desteği yapılacak. Faiz destekli kredi hesaplanırken yurt dışında yerleşik bir yüksek teknoloji işletmesinin ya da yurt dışında yerleşik bir işletmenin marka satın alma bedelinin en fazla yüzde 50'si baz alınacak.

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Hakmar Express 18 Ağustos 2022 aktüel ürünler kataloğu açıklandı! İşte Hakmar 18 Ağustos 2022 fiyat listesi

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...