Eğitim

40 bin müteahhitten anayasa değişikliğine destek!

12 Eylül'de yapılacak referanduma iş dünyasının desteği her geçen gün artıyor

40 bin üyesi bulunan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu "Ülkemiz demokrasisinin gelişimi için evet diyoruz." açıklamasında bulundu.

Federasyon Başkanı Tahir Tellioğlu tarafından yapılan açıklamada 12 Eylül'de yapılacak referandumun demokrasinin geliştirilmesini katkı sağlayacağı vurgulandı. Açıklamada, "Demokrasimiz daha da gelişecek. Bununda daha kaliteli eğitim, adalet, özgürlük, sosyal haklar anlamına geleceğini, daha da önemlisi vatandaşımızın birey olma özgüvenini kazanacağını bütün bu pozitif gelişmelerin de ekonomik alanda da kendisini göstereceğine inanıyoruz. Uluslararası ve yerli sermayenin demokrasisine ve siyasi istikrarına güvenmediği ülkelere ve bölgelere yatırım yapmadığını ve yapamayacağını iş dünyası olarak biliyoruz." denildi.

Vatandaşa daha güzel ve kaliteli bir hayat sunmanın yolunun demokratik ve özgürlükçü bir anayasa ile olacağına inandıklarını belirten Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tellioğlu, mevcut anayasanın cunta anlayışında hazırlandığına dikkat çekti. Tellioğlu, "Bu yanlış durumun düzeltilmesi için mevcut anayasa değişikliğine 11 il müteahhitler derneği ve bu derneklere bağlı olan 40 bin üyeli Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu olarak evet diyoruz. Milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.
ZAMAN