17 / 05 / 2024

40 yıldır tamamlanamayan otel satıldı! Yeni sahibi Serdar Bilgili oldu

40 yıldır tamamlanamayan otel satıldı! Yeni sahibi Serdar Bilgili oldu

İnşaatı 40 yıldır tamamlanamayan ve Ankaralıların ‘bitmeyen otel’ olarak adlandırdığı Büyük Çankaya Oteli’nin satışı gerçekleşti. İş insanı Ahmet Hattat’ın sahibi olduğu otel Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’ye satıldı.



Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık eden ve inşaatına 1984’te iş insanı Ahmet Hattat tarafından başlanan Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne komşu otelin satışı sonunda gerçekleşti. 40 yıldır tamamlanamayan otel  üstünde vinç unutulduğu iddialarıyla şehir efsanesine dönüşmüştü.

40 yıldır tamamlanamayan otel satıldı! Yeni sahibi Serdar Bilgili oldu

Bitterlive.com’un haberine göre, Ankaralılar tarafından  ‘bitmeyen otel’ olarak nitelendirilen Büyük Çankaya Oteli, 2021 senesinde Yargıtay kararıyla Alman Aareal Bank’a devredilmişti. Geçtiğimiz aylarda otel Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu Bilgili Holding tarafından satın alındı.

Ahmet Hattat’ın 3 çocuğundan biri olan ve Paris’te yaşayan Füsun Hattat satışla ilgili olarak, bu otelin babasının 4’üncü çocuğu gibi olduğunu belirtti.  İş insanı Serdar Bilgili’nin buraya güzel bir proje yapacağına inandığını belirten Füsun Hattat,  inşaatın geleceğiyle ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Konuyla ilgili Bilgili Holding’ten şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

40 yıldır tamamlanamayan otel satıldı! Yeni sahibi Serdar Bilgili oldu

AHMET HATTAT OTEL’İN HİKAYESİNİ ŞÖYLE ANLATTI

Bugüne kadar 5 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan ve 13 Genelkurmay Başkanı emekli eden ‘bitmeyen otel’in  hikayesi iş insanı Ahmet Hattat 2010 yılında Hürriyet Gazetesi Yazarı Erdal İpekeşen’e verdiği röportajda şöyle anlatıyor:
Türkiye’nin 80 darbesi sonrası yeniden yapılandığı yıllar… Darbenin 1 numarası Orgeneral Kenan Evren Cumhurbaşkanı… Evren, darbenin üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra Başkent Ankara’ya 5 yıldızlı bir otel yapılmasını ister ve aklına dönemin zengin isimlerinden Ahmet Hattat gelir. O tarihte Trabzon’da yedek subay olarak askerliğini yapan Ahmet Hattat alelacele Ankara’ya gelerek Evren Paşa’nın karşısına çıkar ve 1984 yılında kendi arazisi olan arsanın üzerine otelin yapımına başlar.

İnşaat boyunca çevredeki binalardan tutun da, otelin otoparkı nedeniyle 10 yıl boyunca Yargıtay kararı beklemeye varana kadar birçok zorlukla karşılaşan Ahmet Hattat, 2001 yılına gelindiğinde Ritz Charlton Oteller Grubu’yla otelin işletmesi için ön anlaşma yapılır.

Nihai anlaşmayı imzalamak için 11 Eylül 2001 günü belirlenir. O tarihte Ritz heyeti Ankara’ya gelir. Ancak Amerika’daki İkiz Kuleler’in vurulmasıyla dünyayı saran panik havası, Ritz yöneticilerinin bu anlaşmadan vazgeçmesine neden olur. Bu ve benzeri birçok gelişme nedeniyle inşaatı tamamlanamayan Büyük Çankaya Oteli, Yargıtay kararıyla 2021 yılında Aareal Bank’a geçer.

Ankara’nın en değerli bölgesinde yer alan Büyük Çankaya Oteli, içerisinde AVM, toplantı salonları, kongre merkezi ve rekreasyon alanlarının yer aldığı 19 bin metrekarelik 35 kattan oluşuyor.

Evini satmak isteyenlere uzman tavsiyesi: Ya indirim yapın ya da satmaktan vazgeçin!

Dolar aldım sabit kaldı, altın aldım düştü diyenler bu haberi okusun!

Yarım gram altın fiyatı 2024 ne kadar? Altın fiyatları yerle bir oldu! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne oldu?

Hangi yatırımcılar konutunu satıyor?

Emekli ve memur maaşlarında son dakika! Hesap kitap yapıldı, yeni zam tablosu ortaya çıktı! İşte bu kadar zam yapılacak!

 


Geri Dön