29 / 04 / 2024

400 bin vatandaş emekli olabilir! Çift ikramiye almak isteyenler en geç mart sonuna kadar başvuru yapmalı!

400 bin vatandaş emekli olabilir! Çift ikramiye almak isteyenler en geç mart sonuna kadar başvuru yapmalı!

Emeklilik hakkına sahip olan 400 bin EYT'li, bu sene emeklilerin arasına girmek istiyor. Ayrıca bayram ikramiyelerini almak isteyenler de en geç mart ayı sonuna kadar başvuruda bulunabilirler.



400 bin EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) grubunun daha emekli olaması durumu beklenirken, bayram ikramiyesi almak isteyenlerde de dilekçe tarihi önemli bir belirleyici. Bu süreçte mart ayının sonuna kadar emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşlar bu sene çift ikramiye alma hakkı kazanabilecekler.

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Son günlerde 16 milyon emeklinin gündemini bu sene verilecek olan bayram ikramiyeleri meşgul ediyor. Nisan ayında verilmesi hedeflenen bayram ikramiyelerinin ödeme dönemi ve tutarda yükseliş yapılması gündeme gelmiş durumda. Şu anda 2 bin lira olan emeklilerin bayram ikramiyesi, Ocak ayı zam oranı eğer yansıtılır ise 3 bin liraya kadar yükseleceği kaydedildi. Öte yandan, geçen sene verilen 100'üncü yıl ikramiyesi ile eşitlenirse eğer bu miktar 5 bin liraya kadar yükselecek. Emekliler mevcut durumda 2 bayramda toplam 4 bin lira alırken, bu tutar artış tahminlerine göre 6 bin ile 10 bin lira aralığına çıkacak. İkramiye tutarındaki artışın yüzde 49.25 ile yüzde 150 arasında olması bekleniyor.

EMEKLİ SAYISI VE VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ

İkramiye ödemelerinden 16 milyon emekli, dul ve yetimlerin yanı sıra bu sene aylık bağlanacak kişiler de belirli tarih kriterlerine uydukları takdirde faydalanabilecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen yıl yaklaşık 2 milyon EYT grubunun eklenmesiyle emekli sayısının 16 milyona çıktığını ve bu sayının 2024 sonunda 16 milyon 400 bine ulaşmasının beklendiğini açıklamıştı. Bu yıl yaklaşık 400 bin kişinin daha emekli olması hedefleniyor.

400 bin vatandaş emekli olabilir! Çift ikramiye almak isteyenler en geç mart sonuna kadar başvuru yapmalı!

İKRAMİYE ALMAK İÇİN TARİH KRİTERLERİ

Yapılan yasal düzenlemeler kapsamında ikramiyeden yararlanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanmış olması lazım. Emekli aylıkları başvuruyu takip eden ayın başından itibaren bağlanmaktadır. Ramazan Bayramı bu yıl 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmektedir. Buna göre, Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar bu yılki Ramazan Bayramı ikramiyesini alabileceklerdir. Yani 31 Mart'a kadar emekli olanlar ya da başvuru yapanlar bu yılki iki ikramiyeden de yararlanabileceklerdir.

Bu sene Kurban Bayramı da 16-19 Haziran tarihlerin de olacak ve bu bayram ikramiyesini alabilmek için de Mayıs ayı sonuna kadar emekli olmak ya da başvurunun yapılmış olması gerekmektedir. Haziran'dan itibaren emeklilik başvurusu yapanlar ise önümüzdeki yıl ikramiye almaya başlayacaklardır.

SSK ve Bağkur emeklilerine 4 bin TL seyyanen zam, en düşük emekli maaşı 12 bin TL! Kulislerden flaş haber!

'Emekli bayram ikramiyesini 5 bin TL yapacaklarını düşünmüyorum' diyen ekonomist duyduğu rakamı açıkladı!

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu!

Bankalar emekli promosyonlarını peş peşe güncelledi! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön