24 / 12 / 2024

41 bin 91 yataklı akıllı şehir hastaneleri geliyor!

41 bin 91 yataklı akıllı şehir hastaneleri geliyor!

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı,18 şehir hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını ve yapım sürecinin başladığını anlattı. Kantarcı, bu projelerden 9'unun inşaat çalışmasının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.



Sağlık Bakanlığı'nca kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen "Şehir Hastaneleri" projesiyle, Türkiye 41 bin 091 yataklı enerji verimliliği yüksek, deprem izolatörlü, dijital özellikli "akıllı hastanelere" kavuşacak. 


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı AA muhabirine, şehir hastanelerinde gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.


18 şehir hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını ve yapım sürecinin başladığını anlatan Kantarcı, bu projelerden 9'unun inşaat çalışmasının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.


Kantarcı, şöyle devam etti:


"Şehir hastanelerinin ilk etabı tamamlandığında 27 bin 911 yatak, tamamı tamamlandığında ise 41 bin 91 yatak kapasiteli yeni hastanelere sahip olacağız. Türkiye Şehir Hastaneleri ile birlikte Sağlık Bakanlığının hastane işletmeciliği ve sağlık hizmetinde yakalamış olduğu kalite ve niteliği özel sektörün hizmet kalite ve pratikliği ile birleştirerek, fiziki mekanlarıyla nitelikli sağlık hizmetine dönüşen vatandaşımızın memnuniyetini artırıcı bir hastane yapısına kavuşacak. Çok nitelikli sağlık hizmet alt yapısını sağlık turizmine açma imkanımız olacak. Sağlık turizmi için büyük bir potansiyel olacak. Sağlık turizmine imkan sağlayacağız


Şehir hastanelerinin büyük bir kompleks olacağını dile getiren Kantarcı, "Oda, ameliyathane, koridor ve diğer alanlarda olabilecek en üst kalite sınırlarında ve ölçeklerde hizmet kalitesini sağlayacak imkanları olacak. Hastanelerimizin otopark imkanları da son derece iyi olacak. Vatandaşlarımızın artık hastane çevrelerinde otopark sıkıntısı yaşayarak niteliksiz alanlarda hizmet almak zorunda kalmasının önüne geçmiş olacağız."


"Dijital hastane dönemi" 

Şehir hastanelerinin yapı standartlarının yüksek kalitede olduğuna dikkati çeken Kantarcı, "Dijital hastane bir hastanede bulunan bilgi sistemlerinin birbirleriyle bütünleşik olarak çalıştığı, her türlü tıbbi cihazın bilgi yönetiminin sistemine ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebildiği, çalışanların ve hastaların yetkileri ve onayları dahilinde bu sistemdeki bilgiye hastaneden veya uzaktan erişebildiği bir hastane modeli olacak. Bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bu hastane modelinde, ilk başta elle yapılan kayıt işlemlerini ortadan kaldırarak kağıt, röntgen filmi gibi malzemelerin kullanımını ve çalışanların dokümantasyona ayırdığı süre azalacak. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alınması, işlenmesi ve ilgili kişi ve birimlerin kullanımına sunulması tıbbi hataları azaltarak hastaların tanı, tedavi ve izlenmesi de kaliteyi artıracak.


Ameliyathane yönetimine kadar tüm yazılımlarıyla dijital bir hastane olacak. Akıllı bina teknolojisi dijital hastane teknolojisi ile donatılmış olacak. Röntgenlerin, raporların elden ele dolaşmadığı, raporların direkt olarak sistemin içerisinden gittiği her türlü sağlık verisinin laboratuvar ve diğer birimlerden çıkan verilerin sistemin içerisinde dolaştığı ve depolandığı bir hastane sistemi olacak. Bir hastane düşünün, laboratuvar çıktısını almanız gerekmiyor, doktorun önüne düşüyor radyoloji görüntüsünü almanız gerekmiyor, sonucu götürmeniz gerekmiyor. Hastanın kaydına yükleniyor." diye konuştu. 


AA



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sağlık Bakanlığınca kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen "Şehir Hastaneleri" projesiyle, Türkiye, "akıllı hastanelere" kavuşacak. 18 şehir hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını ve yapım sürecinin başladığını belirten Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı bu projelerden 9'unun inşaat çalışmasının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. 


SAĞLIK TURİZMİ ARTACAK 

Kantarcı, "Şehir hastanelerinin ilk etabı tamamlandığında 27 bin 911 yatak, tamamı tamamlandığında ise 41 bin 91 yatak kapasiteli yeni hastanelere sahip olacağız. Oda, ameliyathane, koridor ve diğer alanlarda olabilecek en üst kalite sınırlarında ve ölçeklerde hizmet kalitesini sağlayacak imkanları olacak. Bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bu hastane modelinde, ilk başta elle yapılan kayıt işlemlerini ortadan kaldırarak kağıt, röntgen filmi gibi malzemelerin kullanımı azalacak. Ameliyathane yönetimi bir dijitalleşecek" diye konuştu. 


Akşam




Haber İstiklal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Sağlık Bakanlığı'nca kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirilen "Şehir Hastaneleri" projesiyle, Türkiye 41 bin 091 yataklı enerji verimliliği yüksek, deprem izolatörlü, dijital özellikli "akıllı hastanelere" kavuşacak. 


Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı, şehir hastanelerinde gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 18 şehir hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını ve yapım sürecinin başladığını anlatan Kantarcı, bu projelerden 9'unun inşaat çalışmasının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. 


Kantarcı, şöyle devam etti: "Şehir hastanelerinin ilk etabı tamamlandığında 27 bin 911 yatak, tamamı tamamlandığında ise 41 bin 91 yatak kapasiteli yeni hastanelere sahip olacağız. Türkiye Şehir Hastaneleri ile birlikte Sağlık Bakanlığının hastane işletmeciliği ve sağlık hizmetinde yakalamış olduğu kalite ve niteliği özel sektörün hizmet kalite ve pratikliği ile birleştirerek, fiziki mekanlarıyla nitelikli sağlık hizmetine dönüşen vatandaşımızın memnuniyetini artırıcı bir hastane yapısına kavuşacak. Çok nitelikli sağlık hizmet alt yapısını sağlık turizmine açma imkanımız olacak. Sağlık turizmi için büyük bir potansiyel olacak. Sağlık turizmine imkan sağlayacağız. 


'DİJİTAL HASTANE DÖNEMİ' 


Şehir hastanelerinin yapı standartlarının yüksek kalitede olduğuna dikkati çeken Kantarcı, "Dijital hastane bir hastanede bulunan bilgi sistemlerinin birbirleriyle bütünleşik olarak çalıştığı, her türlü tıbbi cihazın bilgi yönetiminin sistemine ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebildiği, çalışanların ve hastaların yetkileri ve onaylan dahilinde bu sistemdeki bilgiye hastaneden veya uzaktan erişebildiği bir hastane modeli olacak" 



İstiklal Gazetesi


Geri Dön