27 / 04 / 2024

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Hükümet yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik evlilik kredisi desteği sağlayacak. 4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor.



Seçim vaadi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinde detaylar netlik kazanmaya başladı. 

Uzun süredir üzerinde çalışılan yeni evlenecek çiftlere evlilik kredisi Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda oonaylandı. Kabul edilen teklifle yeni evleneceklere 2 sene geri ödemesiz kredi verilecek.

Devlet destekli evlilik kredisi Kabine Toplantısı konuları arasında yer almıştı. Konuya ilişkin açıklama gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, evlilik kredisi için pilot bölgenin belirlendiğini duyurmuştu.

2024 yılına yaklaşılmasıyla evlenecek gençleri yakından ilgilendiren evlilik kredisi ile ilgili sorular gündeme geliyor. Konuya dair ilk olarak koşulların merak edildiği evlilik kredisinin uygulanması depremzedelerle başlanacak.

48 ay vadeli evlilik kredisi, öncelikle 6 Şubat depremlerinde zarar gören 4 şehir ve bazı ilçelerdeki gençlere kullandırılacak. Geri ödeme takviminde ilk taksit Haziran 2026 tarihinden başlayacak. Krediyi kullanacakların yaş sınırı ve diğer ödemeler Fon yönetimince belirlenecek.

4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor!

FON'UN İLK GELİRİ 4.5 MİLYAR TL

Fon’un ilk gelir kaynağının 4.5 milyar TL olması bekleniyor. Hürriyet'te yer alan habere göre fon, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faliyet gösterecek. Yönetim kadrosunda Aile ve Sosyal Hizmetler, Hazine ve Maliye, Gençlik ve Spor ile Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları yer aldı. Fonun gelirlerini petrol ve maden yasalarına göre tahsil edilen devlet hissesinin yüzde 20’si, kamu fon gelirlerinin yüzde 10’una ek olarak bağış ve yardımlar oluşturacak. 

2023 yılının rakamlarıyla Fon’un ilk gelir kaynağının 4.5 milyar TL olması bekleniyor. Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Vekili Orhan Ateş fondan sadece T.C. vatandaşlarının faydalanabileceğini kaydetti.

4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor!

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere ilk 2 sene geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verilecek." 

Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin Türk Lirası devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?

Altın pasaport: Yatırımla vatandaş olmanın yolu! Konut satın alarak vatandaş olabilirsiniz!


Geri Dön