Kent Haberleri

460 yat kapasiteli Çeşme Şifne Yat Limanı projesi iptal edildi!

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve son başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı sırasında vaat ettiği 35 proje arasında bulunan “Şifne Yat Projesi” iptal edildi.

Çeşme Şifne Yat Limanı projesi iptal edildi. İzmir’in Çeşme ilçesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan “Şifne Yat Projesi” için süreç 3 sene önce yeniden başlamıştı. 2013’te “yap-işlet devret” modeli ile yapılması planlanan projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “ÇED Olumlu kararı” verilmesinden sonra söz konusu bu süre zarfında yatırım yapılmaması sebebiyle yeniden harekete geçilmişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir defa daha ÇED başvurusu yaparak süreci yeniden başlatmıştı.

7 Haziran tarihinde toplanan Bakanlık İnceleme-Değerlendirme Komisyonu eksiklikleri tamamlaması için bir süre vermişti. Fakat söz konusu bu süreç içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 3 ay içerisinde eksikleri tamamlayamayınca ÇED süreci sonlandırıldı. Bakanlığın konu ile ilgili olarak yazısında şu ifadeler yer aldı: İzmir İli, Çeşme İlçesi, Şifne Koyu Mevkiinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü  tarafından hayata geçirilecek olan Çeşme-Şifne  Yat  Limanı  projesi ile ilgili olarak 7 Haziran 2024  tarihinde  2.  İnceleme  ve  Değerlendirme  Komisyonu  (İDK)  Toplantısı  yapılmıştır.  İnceleme  ve  Değerlendirme Komisyonu  toplantısında ÇED süreci eksik kurum görüşleri ve kurumların talep ettikleri çalışmaların yapılması için durdurulmuştur. Bilindiği üzere; 29 Temmuz 2022 tarihli ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği'nin  12.  Maddesi  10.  bendi  (a)  fıkrasında  "ÇED  Raporu  içerisinde  yapılan düzeltmenin Komisyonun  2. toplantısında  yeterli  bulunmaması  durumunda  süreç  durdurma  işlemi 1 defa daha yapılabilir.  İkinci  süreç  durdurma  işleminden  sonra  eksikleri  tamamlanmış ÇED  Raporunun 3 ay içinde Bakanlığa sunulması gerekmektedir. Sunulmaması durumunda ÇED süreci sonlandırılır." hükmü bulunmaktadır. İzmir İli, Çeşme İlçesi, Şifne Koyu Mevkiinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü  tarafından yapılması planlanan Çeşme-Şifne Yat Limanı projesi ile ilgili olarak 7 Haziran 2024 tarihinde yapılan 2. İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında eksikleri tamamlanmış ÇED Raporu 3 ay içinde Bakanlığımıza sunulmadığından anılan faaliyetin ÇED süreci sonlandırılmıştır.


ŞİFNE YAT LİMANI PROJESİNDE NELER VARDI?

Çeşme Şifne Yat Limanı Projesi’nin 65 bin 745 metrekarelik alanda kurulması planlanıyordu. Söz konusu marinanın toplam 460 yat kapasiteli olacağı öngörülüyordu. Diğer taraftan  denizden de alan kazanımın sağlanması için ise dolgu çalışmaları da yapılacaktı. Buna göre 700 bin  ton (280 bin  m3)dolgu işlemi ve yatların limana yanaşmasını sağlamak amacıyla basenin derinleştirilmesi için 20 bin  metreküp dip tarama işlemleri gerçekleştirilecekti.

 

Milli Emlak, iki şehirdeki 15 adet lojman ile 1 arsayı satıyor! İndirim ve taksit fırsatıyla! 

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers'tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!