Ekonomi

480 milyar dolar kaybettiler

Bloomberg Milyarderler Endeksi raporuna göre aralarında Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Larry Ellison’un da yer aldığı dünyanın en büyük teknoloji devleri, geçen perşembe günü itibariyle bu sene toplamda 480 milyar dolar kayıp yaşadı. Bloomberg'in yayınladığı endeksine göre perşembe günü Facebook  yani Meta'nın CEO'su Zuckerberg'in serveti 11

Wall Street Journal'ın haberine göre teknoloji devlerinin yaşadığı kayıplar resesyon endişesini artırdı, hisse fiyatlarını düşürdü ve de dünyanın en zenginlerinin servetini bir hayli eritti. 

Bloomberg'in yayınladığı endeksine göre perşembe günü Facebook  yani Meta'nın CEO'su Zuckerberg'in serveti 11.2 milyar dolar erime kaydetti. Bu hafta bilanço açıklayan Meta, borsanın açılışında yaklaşık yüzde 25'lik düşüş yaşadı. Böylece hisseler, 2016 yılından bu yana en düşük seviyeye geldi.

Öte yandan Zuckerberg'in serveti bu sene toplamda 87 milyar dolar eridi. 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’un ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un servetleri de bu sene 58 milyar dolardan daha büyük bir kayıp yaşadı. 

Tüm bunlarla birlikte endekse göre bu sene sadece iki teknoloji milyarderinin servetleri arttı.

TikTok'un sahibi ByteDance şirketinin kurucusu Zhang Yiming'in serveti 10.4 milyar dolar artış yaşadı. NBA takımı Memphis Grizzlies ve Ubiquiti Inc.'in sahibi Robert Pera'nın serveti ise yaklaşık 1.3 milyar dolar artış gösterdi. 

MARK ZUCKERBERG'İN SERVETİ HER GÜN ERİYOR

Şimdiye kadar birçok gizlilik sorunuyla başı belaya giren sosyal medya devi Facebook, sanal gerçeklik evrenine adım atmış ve de çatı şirketinin adını "Meta" olarak değiştirmişti.

Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse dünyasındaki çalışmalar için oldukça yoğun bir mesai harcıyor.

Meta'nın temmuz ve eylül dönemine ait bilançosunu açıklamasının hemen ardından hisseler yüzde 20 düştü. Mark Zuckerberg, bu yıl servetinden yüzde 61'ini kaybetti.

Zuckerberg, şu anda 48,9 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin 23'üncü kişisi konumunda. Meta CEO'su, 2022'ye 125 milyar dolarlık bir servetle başlamıştı.

Meta yatırımcıları, Zuckerberg'in metaverse konusundaki inadına dair endişelerini de sık sık dile getiriyor. Yatırımcılar, metaverse yerine şirketin daha da karlı işlere odaklanmasını istiyor.

Öte yandan Meta, yapılan son basın açıklamasında metaverse biriminin 2023'te para kaybetmeye devam etmesini beklediğini dile getirdi.

Meta çalışanları, Mark Zuckerberg'in metaverse konusundaki takıntılı hale getirdiğini ve tek konuşmak istediği şeyin bu olduğunu belirtiyor.