Kent Haberleri

4.8'lik Bolu depremi, Marmara depreminin habercisi mi? Uzman isim açıkladı!

Bolu'da yaşanan 4.8'lik depremden sonra akıllara 'daha büyük bir deprem tetiklenir mi' veya 'beklenen Marmara depreminin habercisi mi' soruları gelirken, Prof. Dr. Okan Tüysüz, konu ile ilgili açıklamalar yaptı...55'te 4

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıkladığı resmi verilere göre; Bolu Merkez'de saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Paylaşılan detaylara göre, 8.13 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtilen deprem İstanbul, Ankara, Düzce Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere birçok şehirden de hissedildi.

Peki 4.8'lik Bolu depremi Marmara depreminin habercisi mi? Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı...

UZMAN İSİMDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Karar'da yer alan habere göre, 6 Şubat tarihinde deprem felaketi yaşayan Türkiye'de bugün 4.8 şiddetin bir depremin daha meydana gelmesi vatandaşlarda paniğe sebep oldu. Pek çok kişinin aklına da bölgelerin yakın olması nedeni ile 'beklenen Marmara depremini tetikler mi?' sorusu geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4.8'lik depremden hemen sonra Habertürk canlı yayına bağlanarak, deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Okan Tüysüz yaptığı açıklamada bölgede büyük bir fay hattının olmadığını ve bu büyüklükteki bir depremin daha büyük bir depreme yol açamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz açıklamasında 4.8 büyüklüğünde Bolu'nun kuzeybatısında meydana gelen bir deprem olduğunu belirterek, bunu bir büyük depremin habercisi şeklinde kabul etmemek gerektiğini söyledi. 

Yaptığı açıklamada bu bölgede bu depremler olağan olduğunu söyleyen Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bölgede büyük fayların olmadığını görüyoruz. Fakat konutlarda hasar var ise buralara girilmemesini öneriyoruz. Bu 4.8'lik bir deprem başka bir fayı tetiklemez. Beklenen Marmara depremi ile ilgili de bir bağlantısı olamaz." dedi.

'PANİK OLUŞTURABİLECEK BİR DEPREM DEĞİL'

Açıklamasında "Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın ana kolu değil. Ona paralel kuzeyde küçük kol üzerinde meydana gelen bir deprem." diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz,  çok hissedildiğine göre sığ bir deprem olduğunu söyledi.

Hemen arkasından gelişen bir tane daha deprem olduğunu belirten Prof. Dr. Okan Tüysüz, "1,9 ve 1,8. Panik oluşturabilecek bir deprem değil. Orada büyük deprem oluşturabilecek bir fay bulunmuyor. Küçük kırıklar var. Bolu Elmalı civarında daha önce kırılmamış bir fay var. Önce burada olduğunu düşündüm fakat değil. Bu daha kuzeyde." dedi.

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!