Kent Haberleri

4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu! Bugün emekli olursam ne kadar maaş alırım? 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı (4A, 4B, 4C) bünyesinde çalışan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar emekli maaş alacaklarını merak ediyor ve araştırıyor. İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu…

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli maaşı hesaplama formülü, robotu ve tablosu 2025 yılına sayılı günler kala sorgulanan konular arasında yer aldı.  Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan zamla beraber, en düşük emekli maaşı 10 bin 500 Türk Lirası  şeklinde belirlendi.

SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA FORMÜLÜ


Paylaşılan detaylara göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamaları, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Sözcü’de yer alan habere göre SGK kapsamında sigorta sistemi, 4A, 4B ve 4C olacak şekilde 3 kategoriye ayrılıyor. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli maaşı hesaplanırken çalışılan sigorta sistemi, ödenen primler, prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş gibi faktörler dikkate alınıyor.


4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4A emekli maaşını hesaplamak isteyenlerin uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girip talep edilen bilgileri doldurması gerekiyor. Gerekli bilgiler şu şekilde:

-Baba adı,
-Doğum tarihi.
-T.C. Kimlik Numarası,
-SSK Sicil Numarası,
-Nüfus ili,
-Tüm bilgileri girdikten sonra 'Sorgula' butonuna basıp emeklilik maaşı hesaplamasını gerçekleştirebilirsiniz.

 

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
uyg.sgk.gov.tr adresinden 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girerek,  TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazdığınız zaman emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz.

 

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
4C emekli maaşı hesaplamak isteyenler uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girip talep edilen bilgileri doldurduğunda emekli maaşını sorgulayabiliyor. Talep edilen bilgiler şu şekilde:


-Cinsiyet,
-Doğum tarihi,
-Başlangıç ve bitiş tarihi,
-4A çalışma süresi,
-Tüm bu bilgileri girdikten sonra, hizmet türünü seçip sayfanın altında yer alan ‘Hesapla' butonuna basarak emeklilik maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?


Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli maaşı hesaplaması, çalışma gün sayısı, prim ödemeleri ve diğer çeşitli kriterlere göre değişiyor. Söz konusu tüm bu faktörler, emekli maaşının miktarını doğrudan etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor. 

 

Konut fiyatları 1 yıl daha TÜFE'nin altında kalır!

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!