28 / 04 / 2024

4A,4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi! Rakamlar belli oldu, yüzde 50'ye tamamlanacak! 

4A,4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi! Rakamlar belli oldu, yüzde 50'ye tamamlanacak! 

Emekli maaşlarının belirlenmesinde etkili olacak Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 61,53'e yükselirken emekli maaşları şekillenmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan 4A, 4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi geldi...



Milyonlarca emeklinin beklediği enfşasyon rakamları belli oldu. TÜİK tarafındna açıklanan rakamlara göre; enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53 oldu. Buna göre enflasyon 2023 yılının zirmesine ulaşmış oldu. Gelen rakamlar sonrası vatandaşlar ''Emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?'' sorularını araştırmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan 4A, 4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi geldi...

RAKAMLAR BELLİ OLDU!

Milyonların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK verilerine göre, eylül ayında TÜFE yüzde 4,75'le beklentilerin altında arttı. Yıllık bazda TÜFE yüzde 61,53'e yükseldi.

Yurt İçi ÜFE eylülde yüzde 3,40 artarken, yıllık bazda yüzde 47,44 oldu. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 5,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,22 olarak gerçekleşti.

4A,4B ve 4C emeklilerine zam müjdesi! Rakamlar belli oldu, yüzde 50 ye tamamlanacak! 

 

EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ!

Açıklanan enflasyon rakamlarından sonra milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 4A, 4B'li emeklilere ne kadar zam verilecek?' sorularını araştırmaya başladı.

Eylül ayı enflasyon verilerinden sonra sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "TÜİK Eylül ayı enflasyonunu yüzde 4.75 olarak açıkladı. TÜİK OVP’de hedeflenen yüzde 65’i tutturacak! Memura, memur emeklilerine yüzde 47, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 38 zam (enflasyon farkı) çıkacak, seçim öncesinde yüzde 50’ye tamamlanacak!" diyerek emeklilere müjdeyi verdi..

Emekli maaşlarına güzel bir zam yapılmasını belirten Erdursun, "1 Temmuz’da emekliye yapılan yüzde 25 oranında zam! TÜİK verilerine göre 3 ayda eridi! 3 aylık enflasyon %25.10! Ekim ayında emekli aylıklarına seyyanen artış olması gerekiyor. Bu emekli aylıklarıyla emeklileri huzur evleri dahi kabul etmiyor!" ifadelerini kullandı.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ‘Emekliye yılbaşından önce müjde olur mu?’ sorusuna ‘İnşallah’ yanıtını vererek milyonların yüzünü güldürmüşyü.

Çalışmalarda emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de yükseltilmesi bekleniyor.  Tüm bunlar göz önüne alınarak en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyelerine yükseltilmesi öngörülüyor.

Devlet Bahçeli'den emeklilere büyük zam müjdesi: Enflasyonun üzerinde zam verilmeli
Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Geri Dön