29 / 04 / 2024

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesine dair önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki 5 bin TL'lik emekli ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel olarak çalışmayan emeklilere 5000 lira ikramiye verileceğini açıklamıştı.

5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanamayan çiftçi, esnaf Bağ-Kur'lu ve çalışan emeklilerin de yüzü güldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanırken, emekli ikramiyesi ödeme takvimi de netlik kazanmaya başladı.

Bilindiği üzere emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu ikramiyeden çalışan emeklilerin de faydalanması için talimat verdi. Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenmesine dair önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Sabah'ın haberine göre, bu noktada olan 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin TL'lik ikramiye 15 Aralık'tan önce yatacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ödeme yapılmış olacak. Düzenlemenin maliyeti 75 milyar TL'yi geçiyor.

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık ta! İşte ödeme takvimi...

YASA ÇIKAR ÇIKMAZ ÖDENECEK

Emekli olmasına rağmen çalışmaya devam etmeyen emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası çalışan çalışmayan ayrımı olmadan bütün emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine dair düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Komisyonda görüşülen 80 maddelik torba kanun teklifine ihdas edilen maddeyle kapsam dışı kalan 4.7 milyon emekliye de ikramiye yolu açıldı.

Komisyon'da kabul edilen torba teklifin gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması hedefleniyor.

Yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra bu kapsama giren emeklilerin ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak.

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık ta! İşte ödeme takvimi...

KASIM AYINDA EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDENDİ

Çalışmayan emeklilere söz verildiği gibi Kasım'ın 15'inden önce Bağ-Kur'lu SSK'lı, ve emekli sandığı ayırt etmeden dul ve yetimler dahil Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapıldı. Dul ve yetimler hisseleri oranında emekli ikramiyesi aldı.

Altın rekora doymuyor! Elinde altını olan hemen baksın! 30 Kasım Perşembe altın fiyatları

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?


Geri Dön