29 / 07 / 2024

5 no'lu antrepo sanat limanı oldu!

5 no'lu antrepo sanat limanı oldu!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, bir Sanat Limanı açıyor

 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, bir Sanat Limanı açıyor. İstanbul bienallerini de ağırlayan eski liman bölgesindeki antrepolardan 5 numaralı olanı, bugünden itibaren bir dizi uluslararası sergiyi ağırlayacak. Sanat Limanı'nda bugün dört sergi birden açılıyor. Bulgaristanlı küratörler `Kredi Ötesi', Kıbrıs'ın iki tarafından sanatçılar `Küçük Kara Balığı', üç kıtanın kadın video sanatçıları `Uluorta' ve İstanbullu tasarımcılar `İstanbul Otherwise' sergileriyle bir araya gelecek.
Güneydoğu Avrupa ülkelerinin sanatsal üretimlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanan `Kredi Ötesi - Çağdaş Sanat ve Karşılıklı Güven' sergisi, çağdaş sanat alanında bölgede ön plana çıkan çağdaş sanat kavram ve üretimlerini sunacak. Uluslararası sanatçıları bir araya getirerek toplam 21 sanatçının eserlerinin yer aldığı `Kredi Ötesi'nin küratörlüğünü ise Maria Vassileva, Iara Boubnova ve Luchezar Boyadjiev yapıyor. Sergi, 25 Temmuz'a kadar görülebilir.
Bir diğer sergi de `Küçük Kara Balığı- Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan Çağdaş Sanat'. EMAA ve Kıbrıs Güzel Sanatlar Odası'nun (EKATE) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve İstanbul 2010 Ajansı `Taşınabilir Sanat' projesi kapsamında hayata geçirilen `Küçük Kara Balığı', Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan sanatçıları ilk kez bir arada İstanbullularla buluşturması açısından ilgi çekiyor. 19 Temmuz'a kadar açık kalacak, 17 sanatçının sanatseverlerle buluşacağı serginin küratörleri ise Zeynep Yasa Yaman ve Dr. Antonis Danos.
Kadın kimliğine odaklanan ulusla-rarası bir video seçkisi olarak Sanat Limanı'ndaki yerini alacak bir sergi ise  `Uluorta- Uluslararası Kadın Sanatçılar Video Sergisi' başlığını taşıyor. Sergi, üç kıtadan 11 kadın sanatçıyı bir araya getiriyor. 18 Temmuz'a kadar açık olacak serginin küratörleri Derya Yücel ve Sabina Shikhlinskaya.

İstanbul tasarımları
Yedi uluslararası Türk sanatçı tarafından yorumlanan, İstanbul'un geleneksel yaşamına ilişkin yedi objenin yer aldığı `İstanbul Otherwise- İstanbul'u Başka Türlü Anlatan Tasarımlar' sergisi de Sanat Limanı'na demirleyecek. Sergide, İstanbul'un belleğinde yer etmiş yedi obje; tespih, kahve fincanı, beşi bir yerde, rahle, lokumluk, hamam seti ve boyacı sandığının yedi Türk tasarımcı tarafından yorumlanarak çağdaş tasarımlarla aldıkları yeni halleri gösterilecek. Ayrıca  Avrupalı öğrencilerin İstanbul Otherwise'dan esinlenerek hazırladıkları tasarımlara da yer veren sergi, İstanbul'un kültürel objelerine ait uluslararası tasarım yorumlarıyla 18 Temmuz'a kadar Sanat Limanı'nda olacak.
Radikal


Geri Dön