Toki

5 soruda TOKİ sosyal konut ödemeleri! TOKİ 2022 ucuz konut projesinde faiz var mı, TOKİ 2022 taksitleri nasıl artacak?

TOKİ 2022 ucuz konut projesinde faiz var mı, TOKİ 2022 taksitleri nasıl artacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. işte 5 soruda TOKİ sosyal konut ödemeleri...Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin başvurularının bugün itibariyle başlayacağı belirtildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen yüzyılın projesinin detaylarını dün itibariyle resmen açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin başvurularının bugün itibariyle başlayacağı belirtildi.

TOKİ 250 bin konut projesi İlk Evim ve İlk İşyerim isimleriyle hayata geçiriliyor. Merakla beklenen TOKİ 2022 ucuz konut projesiyle 81 şehirde yeni konutlar inşa edilecek.

Peki TOKİ 2022 ucuz konut projesinde faiz var mı, TOKİ 2022 taksitleri nasıl artacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. işte 5 soruda TOKİ sosyal konut ödemeleri...

1. TOKİ sosyal konut projesi faizli mi olacak? Faizsiz mi?
TOKİ 250 bin konut projesinde yer alan arsalar faizsiz olarak satılacak. Projede yer alan dairelerin ise faizli mi yoksa faizsiz olarak mı satılacağı henüz açıklanmadı.

2. TOKİ sosyal konut taksitleri artacak mı?
-Evet TOKİ sosyal konut projesinin taksitleri artacak.

3. TOKİ sosyal konut taksitleri nasıl artacak?
Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olacak şekilde yılda iki defa, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak Toplu Konut İdaresince tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek.

4. TOKİ sosyal konut projesinde üst limit olacak mı?
TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde yer alan 2 oda 1 salon dairelerin en yüksek fiyatı 770 bin TL, 3 oda 1 salon dairelerin ise en yüksek fiyatı 950 bin lira olacak belirlendi.

5. TOKİ 2022 ucuz konut projesindeki en düşük taksit bedelleri ne kadar? 
-TOKİ sosyal konut projesindeki 2 oda 1 salon daireler için en düşük taksit bedeli 2 bin 280 lira olarak belirlenirken, söz konusu bu tutar 3 oda 1 salon daireler için 3 bin 187 lira olarak belirlendi.

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

30 soruda TOKİ İlk Evim projesi!

TOKİ 2022 başvuru detayları açıklandı! TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru şartları neler? TOKİ başvuruları başladı mı?