Kent Haberleri

5 TL ve 10 TL parası olanlar dikkat! Artık kullanılmayacak mı? Flaş gelişme

5 TL ve 10 TL'lik kağıt paraların yerini aynı miktarda madeni paraların alacağı iddiası büyük yankı uyandırdı.TL'de yaşanan bu değişimlerin ardından vatandaşlar bozuk para bulmakta zorlanmaya başladı

Enflasyonun hızlı bir şekilde yükselmesiyle birlikte TL'de de değişikliker meydana geldi. TL'de yaşanan bu değişimlerin ardından vatandaşlar bozuk para bulmakta zorlanmaya başladı. Bozuk paralardaki sıkıntını  ardından 5 ve 10 TL düzeyinde bozuk paralar çıkarılacağı iddia edildi. 

 

Mehmet Şimşek’in göreve başlamasıyla birlikte TCMB ilk toplantısında az da olsa faizi yükseltti. Önümüzdeki süreçte faizin kademeleri olarak yükselmesi bekleniyor. Durum böyleyken geçtiğimiz yıldan bu yana 500 TL banknotların çıkacağı gündeme geliyor. Yine bir haber de 5 ve 10 TL’lik madeni paraların basılacağı iddiası oldu.

Şuanda mevcut dolaşımdaki kağıt paralarda en düşük miktar 5 TL en düşük madeni para ise 1 kuruş ancak piyasada bulunması imkansıza yakın. Geçtiğimiz aylarda madeni 1 TL ve 50 Kuruşların gramajlarındaki değişim sonucu otomatlarda geçmeyeceği iddia edilmiş ancak bu konuda herhangi bir sorun yaşanmamıştı.