Sektörel

5. Ulusal Beton-Asfalt Sempozyumu yapıldı

5. Ulusal Agrega (Beton-Asfalt) Çimento Hammaddeleri Madenciliği Sempozyumu, 1-2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi

Sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı "İstanbul Yeniden Yapılanma Planları ve Agrega Madenciliğinin Durumu" paneline, Traçim Beton Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Cüneyt Ertuğrul da konuşmacı olarak katıldı.

5. Ulusal Agrega (Beton-Asfalt) Çimento Hammaddeleri Madenciliği Sempozyumu, TMMOB Maden, Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin ev sahipliği, Jeoloji ve İnşaat Mühendisleri Odası, İstanbul Şubeleri, Agrega Üreticileri Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun ortak katkıları ile gerçekleştirildi.

Beton üretiminde kullanılan kum, çakıl, kırmataş gibi malzemelerin oluşturduğu agrega sektörüne dönük gelişmelerin gözden geçirildiği, sorunların, bilimsel ve teknolojik düzeyde oluşan gelişmelerin ilgili sektör üyeleriyle tartışılmasının amaçlandığı sempozyum, sektör temsilcileri tarafından ilgiyle izlendi. 

Sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı 5. Ulusal Agrega (Beton-Asfalt) Çimento Hammaddeleri Madenciliği Sempozyumu'na, Traçim Beton Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Cüneyt Ertuğrul da konuşmacı olarak katıldı. "İstanbul Yeniden Yapılanma Planları ve Agrega Madenciliğinin Durumu" panelinde konuşan Cüneyt Ertuğrul, İstanbul ile yakın çevresindeki agrega kaynaklarının verimli kullanılmasının önemine değindi.

Cüneyt Ertuğrul, İstanbul'daki kaynakların verimli kullanılmaması durumunda, İstanbul'un ihtiyacı olan agreganın yakın çevrelerden temin edilmesi gerekeceğini ve bunun da dört kat maliyet artışına denk olacağını söyledi. İstanbul'da yılda 100 milyon ton; Türkiye çapında ise yılda 300 milyon ton agrega kullanıldığını belirten Ertuğrul, üreticilerin karşılaştığı sorunların çözümü için sektöre önemli görevler düştüğünü belirtti. Ertuğrul, Agrega sektörünün ulaştığı yatırım düzeyi, yıllık bilançosu, üretim boyutu ve istihdam olanağı yönünden ülke ekonomisi için çok önemli bir madencilik kolu olduğunu sözlerine ekledi.