Ekonomi

5 yıl erken emeklilik mümkün! İşte erken emeklilik yolları!

Emeklilik tarihinizi 5 yıl öne çekmek mümkün! İşte erken emekliliğin yolları!İşte erken emekliliğin yolları

Sosyal Güvenlik Kurumu yaş şartı, doldurulan primler ve sigorta başlangıç tarihine bakarak emeklilik olanağı sunsa da bazı durumlarda bu süreyi 5 yıl öne çekmek mümkün olabiliyor. İşte erken emekliliğin yolları...

Türkiye'de ayda yaklaşık 100 bin vatandaşa emekli aylığı bağlanırken, milyonlarca çalışan da erken emeklilik formülleri arıyor. Emeklilik tarihi sigorta girişi, yaş, prim ödeme gün sayısına göre değişiklik gösterebiliyor.

 "Erken yaşlanma" gibi özel durumlar emekliliği öne çekiyor. Erken yaşlılık tespiti yapılanlar 55 yaşı doldurması, en az 5400 prim gün ödemesi koşuluyla erken emekli olabiliyor. 1 Ekim 2008'e kadar sadece SSK'lılar için uygulanan erken yaşlanma emekliliği artık memurlar da dâhil bütün çalışanları kapsıyor.

Yaş koşulunu yerine getirmediği halde sağlık kurulu raporuyla erken yaşlandığı belirlenenler bu haktan yararlanabiliyor. Psikolojik yaşanma hali de bu kapsamda değerlendiriliyor. Yaşlılık aylığı bağlanması için yaş koşulu dışındaki diğer şartları taşıyan, 55 yaşını dolduran sigortalılardan biyolojik yönden bu yaşı dolduran, çalışma gücü bu seviyeye düşenler erken yaşlanmış kabul ediliyor.

İslam Memiş'ten gram altında zirve için tarih geldi!

'Tsunami yolda' diyen Selçuk Geçer'den dolar için korkunç uyarı!

Vatandaşa müjde! İkinci el arabalarda yeni dönem!