28 / 04 / 2024

5 yıldızlı öğrenci yurdu Kampüsaray hizmete girdi

5 yıldızlı öğrenci yurdu Kampüsaray hizmete girdi

Cambridge'i gezerken, hizmet kalitesini gören işadamı Özdemir İçin, beş yıldızlı öğrenci yurdu kurdu



Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi'ni gezerken, öğrencilere yapılan hizmetin kalitesini gören işadamı Özdemir İçin, 5 ortakla birlikte, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı öğrenci yurdu Kampüsaray'ı hizmete açtı.

Kampüsaray Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir İçin, lüks yurt zincirinin ilkini 5 milyon dolar yatırımla Sakarya Üniversitesi'nin yanı başında inşa etti. İstanbul, Kocaeli ve Yalova'ya da şube açmayı planladıklarını, Sakarya'da da kız yurdu için fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirten İçin, toplam 10 milyon dolar yatırım öngördüklerini kaydetti.

Üniversitenin öğrenci yurdunda yıllık 4 bin TL alınırken, 300 yatak kapasiteli Kampüsaray'daki yıllık ücretinin ortalama 3 bin TL civarında olduğunu aktaran İçin, yurtta 4 kişilik odalarda aylık 275, 2 kişilik odalarda 300, tek kişilik odalarda da 525 TL ücret alındığını bildirdi.

FİKİR İNGİLTERE'DE DOĞDU

5 yıldızlı yurt fikrinin İngiltere'deki Cambridge'e yaptığı bir gezi sırasında ortaya çıktığını anlatan İçin, "Oradaki garsonların üst düzey bir performans gösterdiklerini gördüm. `Buraya ünlü birileri mi gelecek' diye sordum. Rehberimiz dedi ki, `Hayır, öğrenciler için. Buradan yetişecek insanlar dünyayı yönetecek ona göre hizmet edilmesi gerekiyor' cevabını verdi. İşte o zaman, bunu Türk öğrenciler için niye yapmayalım diye düşündüm" dedi.
Varol Nalbant/Star


Geri Dön