27 / 04 / 2024

50 bin kişi Van'dan ayrılmak için talepte bulundu!

50 bin kişi Van'dan ayrılmak için talepte bulundu!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentten ayrılma talebiyle 50 bin kişi başvurdu



Van'daki deprem sonrası kentten ayrılmak için Valiliğe başvuran 50 bin kişiden 5 bini çeşitli illere gönderildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentten ayrılma talebiyle 50 bin kişi valiliğe başvurdu. Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, ilk etapta 5 bin kişiyi gitmek istedikleri şehirlere gönderirken, diğer 45 bin kişinin taleplerine yönelik işlemler de devam ediyor. Depremzedelerin çeşitli illere gönderilmesi için valilik tarafından günde 40 otobüsün kentten hareket ettiği öğrenildi. Erciş'te ayrıca 820 hanenin de kendi imkanlarıyla başka illere gitmek için 'depremzede belgesi' aldığı öğrenildi. Türkiye'nin dört yanında depremzedelere kucak açanlar da artıyor. Siirt'in 1965 nüfuslu ilçesi Aydınlar (Tillo), bini aşkın depremzedeyi ağırlıyor. Aydınlar Kaymakamı Ahmet Yıldız, "Tillo'ya gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçları karşılandı. Çocukları da okullara devam ederek, eğitimlerini sürdürüyor" dedi.

İZMİR'E 700 KİŞİ GELDİ
Depremzedelerden İzmir'e getirilen 700 kişi de, kamuya ait sosyal tesislere yerleştirildi. Depremzedeler,  İzmir  Valiliği ve kaymakamlıkların koordinesinde Foça'daki Gençlik Merkezi, Urla'daki TCDD tesisleri, Gümüldür'deki Merkez Bankası ve Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde ağırlanıyor. Onlarca Vanlı depremzede aile ise Adıyaman'da boş konutlara yerleştirildi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan şu bilgileri verdi: "Bu ağır kış şartları içerisinde ilimize gelen Vanlı depremzedeleri mümkün mertebe boş olan konutlara yerleştirmeye çalışıyoruz. TOKİ'nin konutlarında 7 tane boş konut vardı. 5 aileyi buraya yerleştirdik. Bunun yanında boş olan lojmanlarımıza yerleştiriyoruz. Ev eşyalarını karşılıyoruz. Tüm masraflarını üstleniyoruz. Bugüne kadar 40 depremzede aile Adıyaman'a geldi."

ÇADIRDA YANGIN ÖNLEMİ
Öte yandan önceki gün Van'da Karpuzalan Köyü'nde çıkan yangında Bahar (12) ve İsmail (7) Tolukan kardeşlerin ölmesinin ardından Van Valiliği bu yönde önlemler aldı. Valilik, depremzedelerin yaşadığı çadırlardaki çıkan yangınlara müdahalelerde kullanılmak üzere ilk etapta 1000 adet yangın söndürme tüpü aldı.
Sabah


Geri Dön