Genel

500, 1000 ve 2000 TL banknotları basılacak mı? Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama!

Sosyal medyada çıkan haberlere göre 500, 1000 ve 2000 TL banknotlarının basımıyla ilgili bir iddia öne sürüldü. Bu iddiaya göre bu değerdeki banknotların basılacak. Ancak Merkez Bankası, 500 TL banknot basımını tamamen yalanladı.Bu haber, vatandaşların aklını karıştırdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan da bu konu hakkında net bir açıklama gelmemiştir. Bu haber, vatandaşların aklını karıştırdı. Doların ve enflasyonun yükselmesiyle değer kaybeden TL, beraberinde birçok iddiaları getirdi. Bu iddialardan biri de 500 TL banknotun basılacağı yönünde oldu. Özellikle de yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldikten sonra iddialarda bir artış yaşandı. Ancak bu haberin gerçeği, vatandaşların haklı olmadığını ortaya koyuyor. İşte 500, 1000 ve 2000 TL banknotlarının basımıyla ilgili önemli detaylar…

500 TL banknot basım iddiası gerçek mi?

500 TL banknot basımı iddiası, bir süredir özellikle de sosyal medya platformlarında yayılan konulardan biridir. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, ilgili kurum tarafından ortaya koyuldu. Merkez Bankası’nın bu konuyla herhangi bir açıklaması olmadığı için 500 TL banknot basımının asılsız bir iddia olduğu ortaya çıktı. Konuya açıklık getiren Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 500 TL banknot basım haberinin aslı 

Bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati, konuyla ilgili açıklamalarını Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapmıştı. 10 TL madeni para ve 500 TL banknot basımı ile ilgili tüm iddiaların gerçek olmadığını ortaya koydu. Konuyla ilgili olarak, Merkez Bankası’nın geçmiş ve güncel para örneklerine de ulaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Önceki Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu iddianın tamamen asılsız olduğunu belirtiyor. 

Anadolu Ajansı Teyit Hattı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilisine ulaşmasıyla haber açıklığa kavuştu. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten yetkili kişi haberin tamamen yalan olduğunu ortaya koyuyor.  Ayrıca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado da iddiaları yanıtlayan yetkililerden biri olmuştur.

Reuters anketi yayımlandı: 15 ekonomistten faiz tahmini

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?