İhale

500 yıllık şato 5.7 milyon dolara satılıyor!

5.7 milyon dolar günümüz gayrimenkul sektöründe ultra lüks bir daire için biçilen ortalama fiyat olarak belirleniyor. Bu artık şaşırtıcı görünmüyor.

5.7 milyon dolar günümüz gayrimenkul sektöründe ultra lüks bir daire için biçilen ortalama fiyat olarak belirleniyor. Bu artık şaşırtıcı görünmüyor. Ancak şaşırtıcı olan, bu fiyata şu günlerde Fransa'da 16. yüzyıldan kalma bir şatonun satışa çıkması...



500 yıllık şato 5.7 milyon dolara satılık

Bir Fransız Kardinal için 1504 yılında inşa edilen muhteşem kale, yüzyıllardır taşıdığı tarihi anılarıyla yeni sahibini arıyor.



Paris'e sadece 30 kilometre uzaklıkta olan şato, neo-gotik mimarisiyle inşa edilmiş.



Altı kuleden oluşan ve etrafını küçük bir göletin ve asma köprülerin sardığı Fransız kalesinin içi ise lüks ayrıntılarla dikkat çekiyor.



37 bin metrekarelik dev alana yayılan kale 1867 yılında yenilenmiş. Kaleyi bir malikane olarak kullanmak isteyenleri, içeride orjinal oyma şömineden lüks avizelere, ahşap

kaplamalara ve pahalı halılara kadar birçok özel ayrıntı bekliyor. Öte yandan kalenin özellikle mutfak bölümünde modern ve profesyonel izler var. Tamamen günümüze uygun olarak yenilenen dev mutfak alanında özel pasta pişirme sistemleri dahil her türlü modern ekipmanı bulmak mümkün.



Hürriyet