28 / 04 / 2024

5.1 büyüklüğündeki depreme 'Öncü' demişti, Prof. Dr. Ercan'dan yeni açıklama geldi!

5.1 büyüklüğündeki depreme 'Öncü' demişti, Prof. Dr. Ercan'dan yeni açıklama geldi!

Mega kent İstanbul ve çevresinde yaşanan depremler ülke gündemindeki yerini de koruyor. Son olarak 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen Mudanya depreminden sonra "Öncü deprem" uyarısında bulunan Prof. Dr. Ercan, bir açıklama yaptı.



Mega kent İstanbul ve çevresinde yaşanan depremler ülke gündemindeki yerini de korumaya devam ediyor. Verilen detaylara göre geçtiğimiz günlerde Marmara'da 3 dakika arayla yaşanan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler halkı paniğe sürüklemişti. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde yaşanan senaryoyu akıllara getiren depremden sonra uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi.

Karar'da yer alan habere göre hafta başında yaşanan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremden sonra uzman isimlerden de arka arkaya açıklamalar geliyor. 

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin sıcağında daha büyüğünün geleceğini paylaşmıştı.

Peki yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve daha önce öncü deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen depremlerle ilgili neler söyledi? İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın deprem ile ilgili yaptığı o açıklamalar...

5.1 büyüklüğündeki depreme Öncü demişti, Prof. Dr. Ercan dan yeni açıklama geldi!

ÖNCÜ DEPREM UYARISI YAPMIŞTI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Bursa Mudanya merkezli olarak gerçekleşen depremden sonra "Öncü Deprem" uyarısı yaptı. Yine verilen detaylara göre çevredeki şehirlerden de  hissedilen söz konusu deprem mega kent İstanbul'da etkili oldu. Yaşanan depremde herhangi bir olumsuz olay meydana gelmezken, Prof. Dr. Ercan, "Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür.Bu deprem öncüdür." açıklamasını yapmıştı.

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre nüfusun yoğun olduğu mega kent İstanbul'da ise depremin ardından panik havası hakim oldu. Marmara Bölgesi'nde yaşanan depremin ardından, son günlerde İstanbul depreminin yakın olduğuna dair paylaşımlar yapıldı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konu ile ilgili olarak tam tersini düşünüyor. Mudanya'da meydana gelen depremin İstanbul kolu ile hiçbir alakası olmadığını işaret etti. Kuzey Marmara kolunda yer alan İstanbul'da deprem oluşacak kadar bir gerginliğin olmadığını belirtti.

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

TOKİ'den Orduya 112 konutluk yeni proje müjdesi! 

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!


Geri Dön