27 / 04 / 2024

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 



Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri sık sık gündeme geliyor. Ancak mülk sahiplerinin yüksek kira talepleri sadece konutlar için geçerli olmuyor. Aile sağlık merkezlerinde de kira artışı anlaşmazlıkları yaşanmaya başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Meclis'te yaptığı konuşmasında  Aile sağlığı merkezlerinden istenen kiraları gündeme getirdi. 

Asu Kaya, söz konusu açıklamasına "Yıllardır kamu binası tahsis edemediğiniz için apartman girişlerinde, bodrum katlarında hizmet vermek zorunda kalan aile sağlığı merkezleri hekimleri, önü alınamayan kira artışları sonucu büyük bir çıkmaza girdi" diyerek başladı. 

54 bin TL lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Aile sağlığı merkezlerinin kiracı olduğu mülklerinin sahipleri tarafından astronomik kiralar talep edildiğine dikkat çeken CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, "Doktorları kapı önüne koymakla tehdit ediyorlar. İktidarın yüzde 25 dediği oranda zamlar değil yüzde 300’ler, yüzde 500’ler isteniyor; haberiniz var mı?" diye konuştu. 

Asu Kaya, daha yeni olan bir olaya değindi ve  Osmaniye’de bir aile sağlığı merkezinin mülk sahibi tarafından, senelik 54 bin TL olan kira bedelinin 300 bin TL'ye çıkarmak istendiğine, doktorlarla davalık olduğuna vurgu yaptı. 

54 bin TL lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Sağlık Bakanlığının kulağının üzerine yattığını dile getiren CHP'li Asu Kaya, "Birinci basamak sağlık hizmetlerinde vatandaş ile doktor karşı karşıya. Aile sağlığı hekimleri  “Bakanlık bize kamu binalarında hizmet verdiremezse bizi bu eziyete, belirsizliğe mahkûm bırakmaya devam ederse bu işi bırakacağız.” diyorlar" açıklamasında bulundu. 

Kaya, bu kiraların ödenmesine imkan olmadığına dikkat çekti. 

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Otomobil alacaklara yüzde 45 indirim müjdesi: ÖTV muafiyetiyle 1 milyon 591 bin TL yerine 884 bin TL ödeniyor!

4 bin 500 lira ev kirası mahkeme kararıyla 24 bin TL’ye çıktı! Kira tam 5.3 kat arttı

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?


Geri Dön