30 / 06 / 2024

6 ekonomist dolar için o rakamı açıkladı! Dolar yıl sonunda bu kadar olacak!

6 ekonomist dolar için o rakamı açıkladı! Dolar yıl sonunda bu kadar olacak!

Uzun süredir yatay seyreden dolarda hareket başlayacak mı? 6 ekonomist dolarda yükselişi işaret ederek yıl sonu göreceği rakamı açıkladı. İşte doların yıl sonunda göreği o rakam.



Piyasalar bu hafta yoğun geçen ekonomi gündemini takip ederken, döviz yatırımcısı da en çok doların yıl sonunda ne kadar olacağını merak ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün açıkladığı kararla Haziran ayı politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 50’de sabit tuttu. Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra piyasaların beklediği diğer bir karar da FATF’den gelecek haberdi. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bugün yaptığı açıklamayala Türkiye'yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardığını bildirdi.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından 'Başardık' mesajını paylaştı. Gri listeden çıkış haberi piyasalarda olumlu etki yarattı.

6 ekonomist dolar için o rakamı açıkladı! Dolar yıl sonunda bu kadar olacak!

6 EKONOMİST DOLAR İÇİN RAKAM VERDİ

Vatandaş elindeki doların ne zaman değerlenmeye başlayacağını merak ederken, Foreks, enflasyon ve dolar/TL anketi sonuçlarını yayınladı. 6 ekonomistin görüş verdiği ankette yıl sonu ortalama dolar tahmini 37,3692 Türk Lirası oldu.

Dolar kuru için en yüksek ve en düşük tahminler ise sırasıyla şöye oldu: 38,84 ve 36,09 Türk Lirası.. Önceki anket döneminde yıl sonu dolar/TL kur beklentisi 38,30 seviyesindeydi. Ekonomistler yıl sonu dolar tahminini 37,36 Türk Lirası olarak aşağıya yönlü revize etmiş oldu.

6 ekonomist dolar için o rakamı açıkladı! Dolar yıl sonunda bu kadar olacak!

MERKEZ BANKASI’NIN DOLAR TAHMİNİ NE KADAR?

Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda açıkladığı ankette 2024 yıl sonu dolar beklentisini kamuoyuna duyurdu. Merkez Bankası tahminlerine göre dolar kuru, 2024 senesinin sonunda 40 Türk Lirasını görecek. Dolar kurundaki durgunluğu da hesaba katan Merkez Bankası bu tahminini önce 38,50 TL'ye, bu ay ise 37,74 TL olarak güncelledi. 

Merkez Bankası’nın verdiği kararın ardından sonrası dolar /TL kurunda düşüş görüldü. Dolar 32,76 TL seviyelerine indi. Aynı dakikalarda euro/TL kuru ise 35,08 Türk Lirası’dan aşağı yönlü harekete geçti. TCMB kararının ardından altında da hareket yaşandı. Ons altın  2 bin 321 dolar olurken, gram altın 2505 liradan işlem gördü. Dolar bugün de 32.87 seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

 

Elektriğe yüzde 38 zam geldi: 100 kWh elektrik tüketimi için 207,23 TL ödenecek!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün gram, çeyrek, yarım ve Ata altın fiyatı kaç TL?

'Ekmeği fırından alacaksınız' diyen uzmanı hangi tür arsanın hangi lokasyondan alınması gerektiğini açıkladı!

 

 


Geri Dön