Ekonomi

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın! Bu şirketler temettü tutarları ile ayrıntıları da bir bir açıkladı

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında temettü ödemesi yapacak şirketler peş peşe belli oldu. Bu şirketler temettü tutarları ile ayrıntıları da bir bir açıkladı. 

Son günlerde sık sık gündem olan Borsa İstanbul’da, pek çok şirketin hissedarlarına ödeyecekleri temettü tutarları ve tarihleri açıklandı. Bu şirketler, temettü tutarları ve ödeme tarihleri merak ediliyor ve sık sık araştırılıyor. 

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Ekonomi Gazetesi'nden Barış Erkaya’nın haberine göre; 63 şirket ödeyeceği temettü oranını, bunlardan 49’u ise ne zaman temettü ödemesi gerçekleştireceğini bir bir açıkladı. 

Bu hafta temettü ödemesi gerçekleştirecek 2 şirket bulunuyor. Halkaarznet'te yer alan habere göre; ödemesi yapılacak temettü hisseleri için tarih ise 10 Mart 2023 olarak açıklandı. 

TUPRS koduyla payları işlem gören Türkiye Petrol Rafinerileri, 10 Mart Cuma günü pay başına net 40,8710 Türk Lirası nakit temettü ödemesi yapacak. Şirketin toplamda ödeyeceği temettü miktarı 11.926.398.700,19 Türk Lirası olarak açıklandı.

Türkiye Petrol Rafinerileri’nin 2022 yılı net dönem karı 41.044.621.000 Türk Lirası olurken, şirketin hisse temettü verimi, bir önceki seneye kıyasla yüzde 6.70 yükseldi. 

TTRAK koduyla payları işlem gören Türk Traktör, 10 Mart Cuma günü pay başına net 35,4138 Türk Lirası temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Şirketin toplamda ödeyeceği temettü miktarı 2.008.125.000 Türk Lirası şeklinde açıklandı. 

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri’nin 2022'ye ilişkin net dönem karı 2.971.018.561,3 Türk Lirası olurken, şirketin hisse temettü verimi, bir önceki seneye göre yüzde 1.49 oranında düştü. 

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Şu ana kadar temettü ödeyeceğini açıklayan 63 şirketin temettülerin ödeyeceği tarihler çoğunlukla bu hafta başlayacak ve Mart sonu ile Nisan'ın ilk ilk haftasında yoğunlaşacak. 

Bazı şirketler de Mayıs ayında temettü ödemeyi planlarken, 17 şirketin temettü ödeyeceği tarih belli olmadı. 

Temettü yatırımı enflasyonu yener mi? 

Pasif bir yatırım türü olan temettü yatırımcılığı, yalnızca yatırım yapılan hisselerden temettü almayı bekleyerek enflasyon ya da alternatif yatırım araçlarına karşı kazandıran bir yatırım stratejisi şeklinde görülemez. 

Burada sık sık ifade edilen yüksek getiri, çoğunlukla elde edilen temettülerin yeniden aynı hisse senedinden alıma yönlendirilmesi halinde orta ve uzun vadede yapılan yatırımın maliyetini sıfırlama ihtimaliyle oluşabiliyor. 

Temettü ödemesi sonrasında elde edilen kaynağın düşen fiyatlardan aynı hisselerden yeniden alıma yönlendirilmesi, hem maliyet düşürerek hem de bileşik bir getiri etkisi yaratarak orta ve uzun vadede oldukça yüksek bir getiri olasılığını oluşturuyor. 

Değişen koşullar ve azalan karlılıklar, şirketlerin temettü politikalarında oluşabilecek  değişiklikler bu stratejinin en büyük risklerinden.

Bu ay hangi şirketler temettü verecek? Mart 2023'te temettü verecek şirketler tek tek açıklandı! Hemen bakın

10 TL üzerinde temettü veren şirketler resmen belli oldu! Merakla beklenen liste sırayla açıklandı! Hemen bakın!

Ereğli temettü 2023 ödemeleri yatırıldı mı? EREGL temettü Mart 2023 ödemeleri hesaplara ne zaman geçecek? Hemen bakın!

Enerjisa, Aygaz, Aksa, Çemtaş, Ford... Hangi şirketler temettü veriyor? Resmen tarih açıklandı! 2023 temettü ödemeleri