Toki

Esenyurt'ta 6 proje neden TOKİ'ye devredilecek?

Gün içerisinde Esenyurt'ta yer alan 6 projenin TOKİ'ye devrilmesi gündeme gelmişti. Gündeme gelen bu konunun nedeni haberimizin içinde yer alıyor...

Bilindiği uzere Esenyurt ta bir cok buyuk montanli proje  2008 plan notlarına gore modellenmis, ruhsatlanmis ve satışa ve inşaata başlamıştı.

Ancak Danistay kararina ragmen 2 yıla yakındır bolgede İBB kaynakli imar problemi yaşanmaktadir. 

1 yılı aşkın bir süredir projelerde İBB tarafından ruhsatlar iptal edilmis ve insaatlar durdurulmuştur.

Bu problem bir cok müteahhit, taşeron, yatirimci, tedarikçi, banka ve yaklaşık 30.000 konut satin almis müşteriyi mağdur etmiş durumdadır.

Çözüm iradesine sahip tüm taraflar sorunun çözümünü vaad etseler de henüz somut bir adım atılabilmis değildir. Haziran-2012 İBB meclis kararı da uygulamada hiçbir proje icin somut ve tutarlı bir çözüm sunamamistir. 

Eylül Meclisinde de projeler icin tam anlamıyla ve tatmin edici çözüm çıkmaması endişesi var.

Bölgede Sivil  Toplum Kuruluşları ve Bürokratlar tarafından organize edilen 6 proje  belediyeler dısında plan yapma ve uygulama yetkisine sahip Cevre ve Sehircilik Bakanlığı ile TOKİ ye müracaat ettiler. Life in Vera, Vera Vizyon, Vera Tac Mahal Prestij, Babil Kuleleri, Samsun Towers ve Future Park projeleri bu müracaat olumlu neticelendigi takdirde bütün imar sorunlarından kurtulmuş olacaklar. 

Projeler 2008 planlarıyla Kat Karşılığı olarak TOKİ ye devredilip yine TOKİ den mevcut müteahhitlere Hasılat Paylaşımı yöntemiyle verilecek. Bu sayede bu projelerden cok dusuk fiyatlarla satın alma yapmis yaklaşık 3000 musteri TOKİ garantorlugunde yürüyecek sistemle hem sorunlardan kurtulmuş olacaklar hem projeler primlenecegi icin ciddi kar marjları elde edecekler. 

Emlak Kulisi bu konunun takipçisi olarak her gelişmeyi en hızlı ve doğru br sekilde sizlerle paylaşmaya devam edecektir. 

Esenyurt'taki projelerin TOKİ'ye devri ile ilgili diğer haber için tıklayınız