Kent Haberleri

6 şehirde eğitime kar nedeni ile bir gün ara verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava etkili oluyor ve hava sıcaklıkları aniden düşüyor. Birçok ilde kar yağışı görülüyor ve kar yağışının etkisiyle eğitim ve öğretime 30 Mart'ta bir gün ara verildiği açıklandı. İşte tatil olan iller...Kıyı bölgelerinde yer alan Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, iç kesimlerde bulunan Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde 32 il için sarı kodlu, 24 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Kıyı bölgelerinde yer alan Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, iç kesimlerde bulunan Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Sakarya, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman gibi illerde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, Batı Karadeniz ve kıyı bölgelerinde poyraz, Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise lodosun etkili olacağı öngörülüyor.

Kar yağışının etkisiyle yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklanan iller şunlardır...

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL!

30 Mart Perşembe günü Nevşehir'de öğle saatlerinden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle, il genelinde eğitime bir gün ara verilmesine karar verildi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kamu çalışanlarından engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının ve sabah saatlerinde beklenen don olayının yaratabileceği olumsuzlukları önlemek amacıyla, resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde 30 Mart 2023 tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verileceği belirtildi. Ayrıca, okullarda eğitime ara verilen gün annelerin, çocuklarının devam ettiği kreş ve anaokullarına göre sağlık, güvenlik ve 24 saat hizmet veren birimlerde çalışan personel ilgili birim amirlerince değerlendirilerek idari izinli sayılabileceği ifade edildi.

YOZGAT'TA OKULLAR TATİL!

Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim faaliyetleri yarın için askıya alındı.

Yozgat Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şehir genelinde hava koşullarının kar yağışı, buzlanma ve don olayına neden olduğu bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla, ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullar, yaygın eğitim kurumları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kursları, 30 Mart Perşembe günü için bir gün süreyle eğitim öğretime ara verecektir. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de aynı gün için bir gün idari izinli sayılacaktır."

 

SİVAS'TA OKULLAR TATİL!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Akıncılar Kaymakamlığı'nın yaptığı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı sebebiyle, 30 Mart Perşembe günü ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verileceği belirtildi. Kar yağışının olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla alınan bu kararın, öğrencilerin güvenliği açısından önem taşıdığı vurgulandı.

 

GÜMÜŞHANE'DE OKULLAR TATİL!

Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Gümüşhane Valiliği, il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının olumsuz etkileri ile ilgili uyarıda bulundu. Bu durumun sağlık ve ulaşım gibi alanlarda sıkıntılara yol açabileceği belirtildi. Bu nedenle, yarın için her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bu tarihte bir gün idari izinli sayılacak. Ayrıca, trafiğe çıkacak vatandaşların yoğun buzlanma nedeniyle dikkatli olmaları istendi.

 

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL!

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

30 Mart Perşembe günü, Tahnal İlkokulu ve Ortaokulu, Konakören İlkokulu ve Ortaokulu ve Cevizli İlkokulu'nda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime ara verildiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Açıklamada, diğer okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle okula ulaşamayan öğrencilerin de izinli sayılacakları belirtildi.

 

BAYBURT'TA OKULLAR TATİL!

Bayburt'ta yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime yarın bir gün ara verileceği duyuruldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kar yağışının oluşturabileceği buzlanma ve don olaylarının yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yarın eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de bu tarihte idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!
Hatay'da enkaz ve yıkım ekipleri 30 mahallede var gücüyle çalışıyor!
10 adımda depreme uygun ev dekorasyonu!