Toki

6 soruda TOKİ Kastamonu Sosyal Konut Projesi 2022! Kastamonu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Kastamonu'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Kastamonu'nun hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar... Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin detayları resmen açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin detayları resmen açıklandı. TOKİ 2022 sosyal konut projesi kapsamında Sinop'ta ilde kaç konut yapılacağı da kamuoyu ile paylaşıldı. İlk İşim TOKİ İlk Evim  projesi kapsamında illere göre konut sayısı halk ile paylaştı.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim başvuruları 14 Eylül'de başlayıp ve 31 Ekim 2022 tarihinde sonlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projesi tanıttığı açıklamasında şunları söyledi:

"Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" 

Projelerde, özellikle mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini gözetecek, yeşili hakim kılacak bir anlayışla hayata geçirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum, bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin  tüm il ve ilçelerde 2023-2028 arasını kapsayan senelik süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılması olduğunu halk ile paylaştı.

Peki, TOKİ Kastamonu'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Kastamonu'nun hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

1 -) TOKİ 2022 Kastamonu'da kaç proje inşa edecek?

Toki, Kastamonu'da 9 farklı proje inşa edecek.

2 -) TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projeleri nerelerde inşa edecek?

TOKİ Kastamonu sosyal konut projeleri; Ağlı, Araç, Cide, Çatalzeytin, Devrekanı, İhsangazi, Küre, Merkez ve Seydiler ilçelerinde inşa edilecek.

3 -) TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projesinde toplamda kaç konut inşa edecek?

TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projesinde toplamda bin 58 konut inşa edilecek.

4 -) TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projesinde hangi ilçede kaç konut inşa edecek?

TOKİ Kastamonu sosyal konut projeleri; Ağlı 46, Araç 79, Cide 94, Çatalzeytin 63, Devrekanı 80, İhsangazi 135, Küre 98, Merkez 400, Seydiler'de 63 ucuz konut inşa edilecek.

5 -) TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projesinde konut fiyatları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyurulara göre; 2+1 evlerin fiyatları 608 bin lira, 3+1 evlerin fiyatları ise 850 bin liradan başlıyor. 2+1'lerin aylık taksitleri 2 bin 280 lira, 3+1'lerin aylık taksitleriyse 3 bin 187 lira olacak.

6 -) TOKİ Kastamonu 2022 sosyal konut projesine başvuru hangi bankalar ile yapılacak?

TOKİ Kastamonu sosyal konut projeleri kapsamında başvuruların yapılacağı bankalar ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Fakat başvurular Ziraat Bankası ya da Halk Bankası aracılığıyla yapılacak.

5 soruda TOKİ Sinop Sosyal Konut Projesi 2022! Sinop ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?
5 soruda TOKİ Muğla sosyal konut projesi 2022!
TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?