600 milyon lira değerindeki JetPa Holding 3 milyona devredildi!
Avrupa’daki gurbetçilerden yaklaşık 650 milyon mark toplayan Fadıl Akgündüz’ün, Jetpa Holding’in içini boşalttığı ileri sürüldü. Devredilen şirkette Aydın Didim’deki Caprice Palas Otel de yer alıyor...
Avrupa’daki gurbetçilerden yaklaşık 650 milyon mark toplayan Fadıl Akgündüz’ün, Jetpa Holding’in içini boşalttığı ileri sürüldü. Akgündüz’ün, sermaye artırımı yoluyla 600 milyon lira değerindeki mal varlıklarını ablası ve eniştesine 3 milyon liraya devrettiği ortaya çıktı. Devredilen şirkette Aydın Didim’deki Caprice Palas Otel de yer alıyor.
Jetpa Holding kurucusu Fadıl Akgündüz’ün, Jetpa’ya ait Aytepe Turizm şirketini değerinin çok altında devrederek holdingin içini boşalttığı ileri sürüldü. Yaklaşık 25 bin gurbetçiden 650 milyon Alman Markı toplayan Akgündüz’ün, bu paraları futbolcu transferleri, sponsorluk gibi işlerde tükettiği belirtiliyor. Akgündüz’ün ayrıca yüzde 98’i Jetpa Holding’e ait olan yaklaşık 600 milyon lira değerindeki Aytepe Turizm’i ev hanımı ablası Avniye Obut ve emekli memur eniştesi İbrahim Obut’un kurduğu Mai Turizm’e devrettiği ortaya çıktı. Akgündüz’ün, 135 bin lira sermayeli Aytepe Turizm’in sermayesini 3 milyon liraya yükselterek, şirketin sahipliğini Mai Turizm’e geçirdiğini tespit eden Jetpa Holding kurucu ortağı Sacit Duran, mal kaçırma operasyonunu engellemek için Didim Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ‘butlan’ davası (işlemin geçersizliği) açtı. 3 milyon liraya devredilen Aytepe Turizm Şirketi’nin mal varlıkları arasında ise 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel’in yanı sıra Didim’de bulunan 52 adet villa, Caprice Otel personel daireleri ve turizm bölgesi olan Muğla’nın Midas ilçesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 dönüm arsa bulunuyor. 6 Kasım 2008 tarihli devir işleminin gerçekleştirildiği genel kurul toplantısına şirketin diğer ortaklarının çağrılmadığını kaydeden Sacit Duran, “Mahkeme safhası altı yıldır devam ediyor. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.” diyor. Aytepe Turizm’i 1995 yılında Mehmet Aytepe isimli bir vatandaştan devraldıklarını belirten Duran, yüzde 30 olan Jetpa Holding hissesinin, Akgündüz tarafından çeşitli işlemlerle elinden alındığını kaydediyor. Mahkeme kararı ile hissesinin yüzde 10’unu geri aldığını ifade eden Duran, “Mahkeme sürecinde payımı geri alacağımı anlayan Fadıl, Jetpa’nın içinde değeri 600 milyon lirayı bulan Aytepe Turizm şirketini sermaye artırımı yöntemiyle ablası ve eniştesine devretmiş. Hissemi geri aldığımda Jetpa’nın içi çoktan boşaltılmıştı. Almanya’da kurduğu şirketlerle 650 milyon markı batıran birinin Türkiye’de 1 milyar liraya yakın mal varlığının olması çok adaletsiz bir durum.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Akgündüz’ün devir işleminden sonra Jetpa’daki hisse payını yüzde 20’ye düşürdüğü ve yüzde 50 hissesini Avrupa’da iflas eden Jetpa International Marketing Trading and GMBH ve Jetpa International Marketing Trading and AG şirketlerine devrettiği ortaya çıktı. Holdingin yüzde 10 hissesi ise Caprice Gold Gayrimenkul Turizm’e devredildi.
Zaman Gazetesi