Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşından faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın! Merakla beklenen emekli ve memur maaş zam oranının açıklanmasından sonra, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar heyecanla sosyal destek ödemelerine yapılacak zammı beklemeye başladı

Emekli ve memur maaşlarına 2023 yılında yapılacak zam oranı yüzde 30 şeklinde açıklandı. Merakla beklenen emekli ve memur maaş zam oranının açıklanmasından sonra, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar heyecanla sosyal destek ödemelerine yapılacak zammı beklemeye başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ödemelerine de güncelleme yapıldığını geçtiğimiz aylarda resmen açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 2023 Ocak memur zam oranı doğrultusunda artırıldığını belirtti. 

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olan binlerce kişi, hükümetin sağladığı destek ödemelerinden yararlanıyor. 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi belirlenen günlerde peş peşe hesaplara yatırılıyor. 

Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarının ardından 2023 yılı için zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı rakamları peş peşe belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık tarafından ihtiyaç sahipleri için sunulan sosyal yardımlarla ilgili zamları geçtiğimiz ay peş peşe açıkladı. 

Bakan Yanık, konuya ilişkin, 2023 yılında toplumu kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Yanık, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, yaşanabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerine de vurgu yaptı. 

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için pek çok farklı kalemde sosyal destek ödemesi gerçekleştiren Aile Bakanlığı, tam gaz çalışmalarına devam ediyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023'te tam bu kadar oldu! Peş peşe açıklandı! Hemen maaşlara bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2023? 

Bakan Derya Yanık, söz konusu açıklamasında yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş maaşının 1.536 liradan 1.997 liraya yükseltildiğine dikkat çekti. 

"Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 TL'den 2 bin 392 TL'ye yükseldi" açıklamasında bulunan Derya Yanık, kalem kalem diğer ödemeleri de açıkladı.

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen destek tutarı da 1.226 liradan 1.594 liraya çıkarıldı. 

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaş için evde bakım yardımı ödemesi yaptıklarını aktaran  Bakan Yanık, geçen senenin ikinci yarısında bu destek ödemesinin 3 bin 336 TL şeklinde ödendiğini, yeni zamla bu rakamın 4 bin 336 lira yapıldığını açıkladı. 

Bakan Yanık, 2022 senesinde 18 milyar liralık evde bakım yardımının hesaplara yatırıldığını aktardı ve açıklamasını SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 liraya yükseltildi" ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 

Migros'ta yüzde 42'ye varan indirim fırsatı! Omo deterjan 149, 12'li tuvalet kağıdı 57 TL! 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

EYT'liler hemen bakın! Nisan'da çifte maaş müjdesi! Peş peşe açıklanan rakam yüzleri güldürdü!