Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammı buz kestirdi! Hemen kontrol edin!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları gündemdeki yerini koruyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammı buz kestirdi! Hemen kontrol edin! Devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanan vatandaşlar, zamlı maaşların ne kadar olacağını merak ediyor

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından sosyal destek ödemeleri merakla araştırılmaya başlandı.

Devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanan vatandaşlar, zamlı maaşların ne kadar olacağını merak ediyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı da devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan artışların ardından, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları da peş peşe hesaplandı.

Asgari ücret, yaşlılık maaşı başta olacak şekilde işsizlik maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı gibi ödemelere de doğrudan yansıyor. Asgari ücrete yüzde 54,66 zam yapılmasının ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ödemelerine yapılacak zam da kalem kalem belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammı buz kestirdi! Hemen kontrol edin!

Yeni yıl asgari ücret tutarı 8 bin 506 Türk Lirası olurken, memur maaşlarına da yüzde 30 zam uygulandı. Ocak zamlı maaşlar peş peşe belirlenirken, binlerce vatandaş da yeni rakamları araştırıyor. 

SGK’dan herhangi bir geliri bulunmayan, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu belgeleyen vatandaşlara 65 yaş aylığı ödeniyor. 

Devlet tarafından, yüzde 40-69 arası ile yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara da destek ödemesi yapılıyor. Bu destekten yararlanabilmek için nafaka almıyor olmak, hiçbir gelire sahip olmamak, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamak şartları aranıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı da ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen vatandaşlar için ödeniyor. 

Asgari ücrete yapılan Ocak 2023 zammının ardından, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir bir ödenen 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasından faydalanmak da kolaylaştı. 

Bu destek ödemelerinin alınması için aranın şartlardan biri hane içindeki kişi başı gelir sınırı. Asgari ücretin ardından, 65 yaş ve engelli aylıklarında 1.833 lira olan kişi başı gelir sınırı tam 2 bin 835 TL'ye, evde bakım parasında da 3 bin 666 lira olan kişi başı gelir sınırı 5 bin 671 TL'ye yükseldi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammı buz kestirdi! Hemen kontrol edin!

65 YAŞ AYLIĞI OCAK ZAMMI KAÇ TL? 

65 yaş aylığı geçtiğimiz sene 1.684 lira olarak hesaplara yatırılıyordu. Ocak zammıyla, 65 yaş aylığı, 2 bin 604 liraya yükseldi. 

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR ÖDENECEK 2023?

Yüzde 40-69 engelli raporu olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı Ocak 2023 zammıyla 1.227 TL'den 1.595 TL'ye çıkacak. 

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara da geçtiğimiz yıl 1.840 TL olarak ödenen yardım 2.392 TL'ye yükselecek. 

EVDE BAKIM MAAŞI YENİ YIL ZAMMIYLA KAÇ LİRA OLDU? 

Evde bakım parası 2022 yılında 3 bin 336 lira olarak hesaplara yatırılıyordu. Ocak zammıyla beraber evde bakım maaşı, 4 bin 336 liraya yükselecek. 

Tarım Kredi'de yeni hafta indirimleri güncellendi! Çay 39 TL ile dibi gördü! Tarım Kredi 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 17 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı! Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti! Hemen bakın